Više prvaka u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu

U toku je prijavljivanje i upis budućih prvaka. Na području Školske uprave Valjevo - u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, 1. septembra u školske klupe sešće po 120 prvaka više nego prošle godine.

Za razliku od ove školske godine, kada je u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, prvaka bilo manje za skoro jedno odeljenje, u narednoj će ih biti za oko 250 više. Osim u Mionici, prvaka će od 1. septembra biti više u svim ostalim lokalnim samoupravama u Kolubarskom okrugu.

„U Valjevu će biti više 108 prvaka, u Ubu 13, u Osečini 15, u Lajkovcu sedam, u Ljigu tri”, ističe načelnica Školske uprave Valjevo Zorica Jocić. „U Kolubarskom okrugu biće oko 120 učenika prvog razreda više nego prethodne godine.”

Među 836 prvaka, koliko će ih biti u Valjevu, je i sedmogodišnja Kalina Živanović. Ona i porodica pripremaju se za njen polazak u prvi razred. Već je delimično upoznala svoju buduću školu, kao i atmosferu na velikom odmoru.

Nebojša Živanović kaže da nema problema prilikom upisa dece u školu:

„Vrlo jednostavno, dobijete poziv, odradite te lekarske preglede, dođete upišete se u školu, javite se kod psihologa i završili ste.”

U osnovnoj školi „Andra Savčić”, jednoj od najvećih u Valjevu, očekuju 120 prvaka. U ovoj godini veće je i interesovanje roditelja sa drugih upisnih područja.

„Moramo prvo da vidimo generalno stanje, broj dece koju možemo da primimo, pa onda da vidimo mogućnost da otvorimo peto odeljenje”, kaže Milica Vojić Marković, pomoćnica direktora škole. „Ne maltertiramo roditelje da dolaze više puta u školu, tako da praktično jednim dolaskom sve regulišemo, damo sve informacije i apsolutno je sve pripremljeno.”

I u resornom ministarstvu ukazuju na olakšavajuće administrativne procedure prilikom prijave i upisa prvaka. Tako roditelji mogu podneti zahtev školi za pribavljenje pojedinih dokumenta, koja će to učiniti u elektronskoj formi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи