Pančevci još čekaju da se Kulturni centar nazove po Nebojši Glogovcu

Prošlo je više od godinu dana od smrti Nebojše Glogovca, a Kulturni centar u Pančevu još ne nosi ime velikog glumca, kao što je to u njegovom rodnom gradu najavljeno. O tome čak još nisu raspravljali u Gradskom veću niti u Skupštini grada.

Dom kulture u Nevesinju dobio je ime po Nebojši Glogovcu, a na kući u Beogradu gde je živeo postavljena je tabla sa njegovim imenom.

Jedino u Pančevu gde je odrastao i gde je odigrao i svoju prvu profesionalnu predstavu i dalje svi ćute, jer u Gradskoj upravi smatraju da ima mnogo umetnika koji su zadužili grad, a po kojima bi Kulturni centar mogao da se zove.

„Najsvetlije ime u pozorištu koje smo ikada imali u Pančevu, a koje je imalo svoje pozorište ne nosi još uvek ime Nebojše Glogovca. Samo hoću da pitam koja je ta sila, koji je taj um koji je to uspeo da stopira”, navodi Miroslav Žužić, glumac iz Pančeva.

Građani Pančeva su voleli Nebojšu, jer je uvek bio neposredan i srdačan,a kad god bi mogao isticao je portu crkve sa dva tornja u kojoj je odrastao.

Pančevci nemaju dilemu da li Kulturni centar treba da ponese ime Nebojše Glogovca, jer je to najmanje što grad može da učini za jednog od naših najboljih glumaca.

U Gradskoj upravi kažu da je čitava priča oko preimenovanja Kulturnog centra velika zabuna i da zvaničan predlog nije ni podnet i da su gradski odbornici zato do sad samo razgovarali na koji način da odaju počast Nebojši Glogovcu.

Pančevački glumac Miroslav Žužić kaže da mu je Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu obećao pre godinu dana da će Kulturni centar poneti Nebojšino ime:

„Sa velikim uzbuđenjem sam mu rekao, hvala ti na tome što si se prvi setio, i pre mene koji sam mu bio kolega i sa kojim sam igrao prvu profesionalnu ulogu baš u ovom centru 1990. godine u ‘Živela sloboda’, gde je igrao Nemca”, kaže Miroslav Žižić.

Nebojšu Glogovca pamtićemo po maestralnim ulogama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара