Kuršumlija: Posledice nevremena

U opštini Kuršumlija prošle godine je olujno nevreme pričinilo velike štete na objektima, putevima, mostovima, kao i usevima i voćnjacima. U međuvremenu, osim raščišćavanja puteva i glavnih vodotokova, malo toga je urađeno na otklanjanju posledica nevremena.

Nebojši Milosavljeviću bujice su u maju prošle godine na tri mesta prekinule put do kuće i od tada do nje može samo pešice. Kaže da je zbog toga ova zima za njegovu porodicu bila jedna od najtežih.

 

"Deca mi prolaze, idu u školu ovde, sada pa i lepo vreme, zimus kad je bio sneg šezdeset, sedamdeset santina nisu mogli uopšte, jedva su prolazili", kaže Nebojša Milosavljević, iz Kosaničke Rače

Obradovali su se kada je početkom decembra opština počela da probija novi put do njegove kuće, ali nakratko.

Nebojša dodaje: "Radili su, tri dana su tu probili put, oterali su mašine, tako je ostalo, znači da ni jedan, ni drugi put nisu prohodni uopšte za prolaženje".

Još veći problem ima Nedeljko Ristić iz Sastavaka, čija je supruga u drugom stanju.

"Za 2 meseca treba da se porodi, onda neko da izađe tu, bilo šta, da l' hitna ili nešto, npr. po nju da se porađa, ne može da izađe kući kad je loše vreme", kaže Nedeljko Ristić, iz Sastavaka

Milivoje Vukanović, iz Mačje Stene: "Svakako kad je suvo pa i neki džip može da izađe, kad je kiša jedva i traktor sa lancima može da izađe".

Opština Kuršumlija je po površini jedna od najprostranijih u Srbiji, sa razuđenom mrežom lokalnih puteva što, zbog skromna sredstva u budžetu, otežava njihovu popravku i sanaciju.

Kakvi su planovi i dinamika otklanjanja posledica prošlogodišnjeg nevremena, nismo uspeli da saznamo, jer u opštini Kuršumlija niko nije želeo pred kamerom da govori o tome.

U telefonskom razgovoru RTS- u je potvrđeno da je lokalna samouprava pripremila potrebnu dokumentaciju i da uz pomoć države, tokom predstojeće građevinske sezone očekuju saniranje najvećeg dela oštećenih puteva, mostova, vodotokova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво