Kruševljani bez problema sa grejanjem od naredne zime

Zbog čestih kvarova na dotrajalim kotlovima u centralnom toplotnom izvoru Gradske toplane, Kruševac je ove zime imao mnogo problema sa grejanjem. Na sastanku u Gradskoj upravi obećano je da će zajedničkim ulaganjima države i lokalne samouprave od naredne grejne sezone problem trajno biti rešen. Kako je najavljeno, radovi će početi ovog proleća.

Na sastanku u Gradskoj upravi, kojoj su prisustvovali predstavnici Kancelarije za javna ulaganja, rukovodstvo Kruševca i Toplane, obećano je da će zajedničkim ulaganjima države i lokalne samouprave od naredne grejne sezone problem trajno biti rešen. Kako je najavljeno radovi počinju ovog proleća.

Postoji procena da će ovaj posao koštati 120 miliona dinara, rekao je direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević:

„Taj novac će da obezbedi Republika, sredstva će biti realizovana preko Kancelarije za javna ulaganja. Kancelarija će upravljati celim ovim procesom, a lokalna samouprava će biti zadužena za inplementaciju, uz našu podršku. Ideja je da se u dodatne kapacitete uloži dodatni novac koji će obezbediti Grad Kruševac. Ali ono što je naš prvi zadatak je da se postojeća Toplana dovede u takvo stanje da može da obezbedi neometano snabdevanje toplotnom energijom građane u Kruševcu.”

„Ulaganja lokalne samouprave vezana su za remont dva kotla za gas koja se nalaze u Centralnom toplotnom izvoru”, rekao je Dragan Azdejković, direktor JKP Gradska toplana. „Procena je da će njihova reparacija, nakon 13 godina stajanja, koštati oko 18 miliona dinara.”

To su dve odvojene investicije, objasnio je Azdejković i dodao da će remont glavnog izvora, na ugalj, finansirati republička Vlada, a dva gasna kotla Grad Kruševac.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи