Vranje: Očekuje se da glumci na svojoj sceni zaigraju u oktobru

Zgrada pozorišta „Bora Stanković” u Vranju koja je izgorela u podmetnutom požaru jula 2012. godine, rekonstruiše se već pet godina sa prekidima. Pri kraju je druga faza obnove, a potpisan je i ugovor za treću fazu, odnosno opremanje.

Intenzivirani su radovi, uređuje se istovremeno unutrašnji i spoljašnji deo zgrade, devedeset odsto je, kažu građevinci, završeno. Postavljene su elektro instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža.


„Molerski radovi su već u završnoj fazi, keramičarski radovi odnosno, podopolagački radovi su u završnoj fazi, evo polako to privodimo kraju”, kaže Novica Petkov, pomoćnik šefa gradilišta.

Potpisan je i ugovor vredan 100 miliona dinara za treću, poslednju fazu rekonstrukcije pozorišta. Zgrada će biti kompletno opremljena i prilagođena najzahtevnijim scenografijama i umetničkim izazovima.

„Ovo će biti sigurno jedna od najsavremenijih zgrada pozorišta u Srbiji koja će imati tri scene, što je veoma bitno za naše glumce i za zaposlene. Imaćemo i rotirajuću scenu”, ističe Nenad Jović, direktor pozorišta „Bora Stanković”.

U sali će biti 255 mesta, 81 na balkonu, 155 u parteru i 12 u loži. Gradi se i profesionalna scena za mjuzikle. Glumci nestrpljivo, ali optimistički čekaju svoj dom. Do tada i dalje predstave pripremaju i igraju u iznajmljenim prostorima.

„Radimo na predstavi Život u tesnim cipelama, i zaista se tako i osećamo. Više nam je toliko tesno da jedva čekamo da izujemo cipele metaforički, i da uđemo u tu novu zgradu”, kaže glumica Radmila Đorđević.


„Imali smo dve izuzetno uspešne sezone iza nas prošlu i pretprošlu koje su zaista istorijski uspeh. Imali smo dva nastupa na Sterijinom pozorju, učešće na velikom festivalu u Rusiji, u jednoj sezoni smo dva puta bili na festivalima u Rusiji”, naglašava Bojan Jovanović, umetnički direktor pozorišta „Bora Stanković”.

Predstava Život u tesnim cipelama, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Davida Alića, biće premijerno prikazana sredinom marta.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво