Izložba povodom godišnjice biblioteke „Stevan Sremac” u Nišu

U okviru obeležavanja 140 godina od osnivanja biblioteke u Nišu postavljena je trajna izložba vrednih dela i dokumenata posvećena njenim osnivačima vladiki niškom Jeronimu i književniku Stevanu Sremcu.

Niška Narodna biblioteka „Stevan Sremac" ove godine obeležava 140 godina od osnivanja.

U okviru obeležavanja jubileja prve javne biblioteke u južnoj Srbiji postavljena je trajna izložba vrednih dela i dokumenata posvećena njenim osnivačima: vladiki niškom Jeronimu, koji je biblioteci ostavio svoju kuću, okućnicu, knjige i novac, i književniku Stevanu Sremcu, čiju je ličnu biblioteku njegov brat posle smrti pisca donirao ovoj ustanovi.

Danas ova biblioteka ima više od 30 hiljada članova i 300 hiljada knjiga različitog sadržaja, digitalizuje brojna izdnja i neguje međunarodnu saradnju. 

Čitaocima se priblližava kroz radionice, tribine i otvaranjame punktova u Tvrđavi, na bazenu, aerodromu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи