Novi Pazar: Nagrada za e-upravu

Grad Novi Pazar dobitnik je prve nagrade na Nacionalnom takmičenju za primenu principa dobre uprave u oblasti "Efikasnost i delotvornost". Ova nagrada dodeljena je za uvođenje elektronske pisarnice koja građanima omogućava efikasnije pružanje usuga.

Kažu da je nagrada itetkako značajna za rad Gradske uprave. Elektronska pisarnica ili kako je već nazivaju, e-šalter štedi vreme ali je i transparentna u radu.

Grad Novi Pazar je prva, kako kažu, lokalna samouprava koja je ovakav vid usluga pružila korisnicima. Kako to funkcioniše, objasnio je Fikret Nikšić, rukovodilac Odeljenja za informacione tehnologije:

„Kada građani predaju zahtev, on se prati sve do arhiviranja, čime je olakšan ceo proces.” 

Ovakav rad Gradske uprava predstavlja stvaranje dobrog poslovnog ambijenta, ističe Almir Leković, načelnik Gradske uprave. To će znatno olakšati investiranje, a zna se koliko je to važno. Takođe predstavlja osnov za povećanje efikasnosti usluga građanima.

Međutim, tu nije kraj planovima Novopazaraca. Žele da se u narednom periodu razviju u elektronsku upravu. Za sada, biće primer ostalim upravama širom Srbije, a naravno, spremni su da podele svoj model.

Imao sam prilike da istražim na koji način su to postigli u Estoniji i mogu sa sigurnošću da tvrdim da Novopazarace čeka zaista obiman, višegodišnji, posao.

Nagradu za unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou dodeljuje Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a deo je projekata koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Predstavnici Novog Pazara nagradu će primiti 21. februara u Beogradu, kada će svoj model predstaviti ostalim gradovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво