Humanitarni turnir za Banjsku

U Kragujevcu je održan humanitarni turnir u malom fudbalu „Igraj za pravoslavlje” kako bi se prikupila sredstva za manastir Banjska na Kosovu i Metohiji.

Na turniru u Kragujevcu, takmičilo se 12 ekipa, među kojima i veterani beogradskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana. Rezultati su, naspram humanog cilja koji je okupio toliko fudbalera na jednom mestu, bili u drugom planu.

 

„Turnir je tradicionalnog karaktera, prošle godine smo imali osam, a ove dvanaest ekipa. Imali smo tu čast da ove godine ugostimo timove Crvene Zvezde i Partizana i veterane Radničkog”, kaže Rade Zalad, kapiten veteran Partizan.

„Kao i svaka humanitarna manifestacija koja se organizuje da bi se nekome nešto pomoglo lepa je sama po sebi. Ovo je jedan razlog više da imamo zadovoljstvo što smo tu, pogotovo kada je u pitanju naša svetinja na Kosovu”, kaže Nenad Veselinović, organizator Turnira.

Sportski je pomenuti da je pobedila ekipa „Indeks pica”, koja je u finalu savladala Partizan sa 1:0. Treće mesto pripalo je „Indeks tursu”. Najboljim timovima i igračima uručeni su pehari, uz humanitarnu večeru.

„Ovaj humanitarni turnir je napravljen kako bi se pomoglo manastirima. Danas je neradan dan i u čast toga smo odigrali malo fudbal, malo je rekreacija, i samim tim uveličeli ovaj događaj koji je organizovan u Kragujevcu”, navodi Stefan Bulatović iz tima „Indeks pice”.

Ukupni pobednici Turnira su svi učesnici, organizatori i publika, koji su zajednički skupili više od 200.000 dinara, koja će biti donirana manastiru Banjska na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво