Od šabačke male do kralja narodne muzike

Obeležio je muzičku scenu, zvali su ga kraljem narodne muzike. Za stanovnike šabačkog kvarta iz kog je potekao bio je više od toga.

Kad on zapeva, malom zavlada muk - muk i danas u nekadašnjem komšiliuku Šabana Šaulića. U kući u kojoj je rođen godinama niko ne živi. 

Bio je legenda i uvek je bio deo nas, kažu pognute glave prolaznici, ne skrivajući suze i tugu. "Dobrog čoveka, dobrog roditelja, dobrog sugrađanina. Kad dođe u Šabac on se sa svima tako fino ispriča da je to čudo, svi smo zatečeni", kaže Zdravko Asanović iz Šapca.

"Žalost, tuga, svi su ogorčeni, ipak je on bio neko iz Šapca ko je proslavio šabačku malu", dodaje Ljuba Avdić. 

Neverica u kraju iz kog je potekao i u koji se vraćao kad god je mogao. Bio je tu i da pomogne i da se veseli, dodaju, skroman i pravi gospodin.

Bio je uzor za sve nas, veliki čovek, skroman a veliki, uvek kad dođe dovede kolege koje možeš da vidiš samo na televiziji, a sa njim su bili svi dobri, sve je voleo", kaže Nazif Muratović Lola, muzičar iz Šapca.

Od četiri kafane na četiri ćoška u mali je ostala jedna. Lila Ahmetović sa Šabanom je kaže proveo i mladost i starost, ovde je pevao i na početku, i kao kralj narodne muzike.

"E, to mi je najteže u životu, kao da je otišao deo moje porodice.  Da on je živeo u Beogradu, ali je mislima bio u Šapcu, kad god je imao slobodan trenutak da nema obaveze u Beogradu on je dolazio u Šabac, igrao sa nama fudbal, pevao sa nama", kaže Lila Ahmetović.

Prva pesma "Uteha" prvo se čula na Radio Šapcu. Pravo iz produkcije pesma se zavrtela u program.

Velimir Milošević, nekadašnji direktor Glasa Podrinja i Radio Šapca kaže da mu je bio kum, saradnik i prijatelj za ceo život.

"Šaban je prvo bio dobar čovek, pošten izvanredan, a to što je imao glas to je od Boga dar, mislim da to niko ne može nadoknaditi", rekao je Milošević.

Uz muziku se, kažu, i opraštaju od Šabana Šaulića. Zahvalni sugrađani iz šabačke male pokrenuli su peticiju da ulica koju je obeležio ponese njegovo ime.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи