Besplatna pripremna nastava za lozničke maturante

Prvi plaćeni posao za mnoge mlade profesore srpskog jezika i matematike u Loznici i ove godine biće pripremna nastava za završni ispit u Omladinskom centru. Za polaznike ona je besplatna, jer je finansira grad.

Prvo radno iskustvo i platu kao profesorica srpskog jezika i književnosti Neda će dobiti već u martu. I prethodnih godina besplatne pripremne časove za završni ispit držali su mladi, školovani ljudi, bez radnog iskustva.

 

"Ja sam završila fakultet tek u septembru i u ovo ime bih želela da ukažem veliku zahvalnost Kancelariji za mlade grada Loznice zato što su ukazali šansu nama tek svršenim studentima da imamo priliku da pomognemo našim sugrađanima maturantima da ostavare što bolje rezultate na maloj maturi", kaže Neda Simić, profesorica srpskog jezika i književnosti.

"Prethodni profesori koji su tokom ranijih godina bili angažovani, već su zahvaljujući iskustvu koje su stekli u Omladinskom centru zaposleni, uspešni su profesori i to je zaista još jedan rezultat ovog programa", navodi Bojan Lučić, koordinator Kancelarije za mlade u Loznici.

U proteklih sedam godina, otkako projekat grada traje, dobre rezultate na završnom ispitu imalo je i oko hiljadu učenika osmog razreda koji su pohađali pripremnu nastavu. Zbog toga je, iz godine u godinu, interesovanje sve veće.

"Odlučila sam da se prijavim zato što je besplatno i tako moji roditelji neće morati da plaćaju i pomoći će mi dosta oko priprema za prijemni", kaže Nataša Obradović.

Uz mlade profesore i učenike, ni roditelji ne kriju zadovoljstvo jer, kažu, štede i novac i vreme.

Zorica Tanasić napominje da ovo mnogo znači svim roditeljima:

"Časovi se kreću od 500 dinara pa naviše, zavisi koji predmet i kako, a roditelji dobijaju mnogo jer nisu u mogućnosti da im sve sami objasne."

Stotinu lozničkih osmaka pripremnu nastavu pohađaće nešto više od tri meseca. Za nastavu će iz budžeta Grada biti plaćeno 400.000 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво