Novi Konkurs Fonda za izbegle i raseljene

Pokrajinska vlada i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima koji žive na području Vojvodine raspisali su konkurs za dodelu sredstava za ovu godinu koji će premašiti prošlogodiišnjih 60 miliona dinara.

Kao i predhodne godine jednokratna finansisjka pomoć od trideset hiljada dinara namenjena je za stotinu najuspešnijih studenata koji žive na području Vojvodine a reč je o studentima iz porodica izbeglih, prognanih i raseljenih porodica. Značajna sredstva su namenjena za ekonomsko osnaživanje žena, pomoć porodicama koje se bave poljoprivredom kao i besplatan prevoz autobusom do Bosne Hercegovine i Hrvatske za sve koji žele da posete porodična imanja. Od ove godine pomoć je namenjena i umetnicima.

"Sva sredstva koja dobijem, a ja se nadam da ću dobiti, biće upotrebljena za kupovinu materijala, opreme, mašina. Planiram da kupim mašinu koja je specifična i koristi se u tehnici kausticito za rad na kamenu. Nadam se da će mi sledeća izložba biti još kvalitetnija, još bolja sa delima rađenim starijom tehnikom ali u novije doba", objašnjava Biljana Ristić iz Novog Sada.

 

Koliko je sredstava uloženo prošle godinea, a koliki je plan za ovu godinu, objašnjava Duško Ćutilo, Direktor fonda za izbegla, prognana i raseljena lica: "Šezdeset miliona dinara smo uložili u programe koje je Fond realizovao prošle godine. Ove godine planiramo i više ali s obzirom na to da smo tek na početku videćemo kako će godina da teče. Verujem da će i ove godine kao i predprošle i prošle pokrajinska Vlada imati sluha za naše ideje. Zahvaljujući takvoj podršci za nekoliko dana ćemo nositi pomoć i Srbima na Kosovu i Metohiji u vidu poljoprivredne mehanizacije, takođe smo obezbedili jedno sanitetsko vozilo za potrebe doma zdravlja u Srebrenici."

 

Već od ove godine Fond, ponovo, uvodi i pružanje pomoći Srbima povratnicima u Hrvatsku prvenstveno u nabavci poljoprivredne mehanizacije.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво