Deca uživaju u snegu na Goliji

Na Goliji ovih dana ima dovoljno snega, ali i turista. Iako su neki putevi jedva pročišćeni a smetovi veliki, mnogi uživaju u zimskom planinskom ambijentu i seoskom turizmu.

Bela i čudesna, okićena zimskim ukrasima Golija je i ove zime interesantna ljubiteljima šetnje i rekreacije na snegu. Među najmlađim gostima su i mališani iz Beograda.

Kroz jedinstveni zimski kamp upoznaju lepote prirode, istažuju i u srcu Parka prirode dišu punim plućima.

„Nema mobilnih telefona, nema svih tih uređaja koji nama odvlače pažnju da deca ne mogu da uživaju u prirodi. Mi smo po ceo dan u prirodi, uživamo, sankamo se, grudvamo, pravimo sneška, pravimo iglo, tako da šetamo sa krpljama po dubokom snegu, tako da deca potpuno dožive prirodu u punom sjaju i punoj lepoti”, kaže Branislav Donić iz Beograda.

Za odmor u miru i tišini Golije porodica Luković otvorila je vrata svog doma turistima koji žele jedinstven doživljaj na 1.400 metara nadmorske visine.

„Sneg od metra, metra i po, ne pravi neki problem tako da normalno se funkcioniše. Evo, sad dok je bio onaj veliki sneg preko metar i po, ovuda prolazi pored nas kombi iz Ivanjice, koji znači 40 kilometara vozi decu do škole”, kaže Mladen Luković, domaćin sa Golije.

Lukovići znaju da boravak na planinskoj lepotici začine na poseban način. Gostoprimljivi su, vredni i odani gostima koje dočekuju u domaćoj atmosferi. A na skijanje, na brdo Dajići lokalnim autobusom dolaze i Ivanjičani.

broj komentara 0 pošalji komentar