Bez neprijatnih mirisa na farmama

Da naši farmeri prate evropske inovacije dokaz je i najnoviji preparat francuskih naučnika čije komponente veoma uspešno sa farmi eliminišu amonijak i sprečava pojavu zaraznih bolesti.

Dragomir Davidov iz Melenaca duže od pet decenija bavi se uzgojem svinja na njegovoj farmi. Uvek ima između četrdeset i pedeset krmača tristotine tovljenika i oko dvestotine tovljenika. Posebnu brigu vodi oko higijene jer to je kako nam kaže najbitniji uslov za kvalitetan proizvod. Najveći problem je kako eliminisati amonijak, ali i tim mukama je došao kraj jer je nabavio proizvod sa kojim je uspešno rešio problem.

"Ovo će mi značiti da potpuno eleminišem amonijak od kada sam ovo dobio", objašnjava Dragomir Davidov i dodaje: "Zadavao je najviše problema kada se suše jame ili kada se pere onda se pokreće taj amonijak pa više smrdi".

Kako se primenjuje.

"Preparat može da se koristi u živinarstvu, svinjarstvu i govedarstvu, jako mu je jednostavna primena, proizvod služi za smanjivanje amonijaka i vlage u objektima, a samim tim i pojavu zaraznih bolesti i bakterija, objašnjava Danilo Jakovljević Nidalav.

O kojoj je materiji reč?

"To je prirodan proizvod koji se pravi uz pomoć prirodnih materijala i mineral koji smo našli u Bretaniji u Francuskoj, a kompanija je uradila specijalnu tehnologiju za proizvodnju mistrala, ističe doktor Dragoš Nistorica iz "Mistrala".

O primeni nove tehnologije na našim farmama razgovaralo se i na seminaru u Novom Sadu na kojem su prisustvovali ne samo iz Srbije već i Slovenije i Rumunije.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи