Hoće li se Čačani ponovo skijati na Jelici

Posle trideset godina Čačani bi uskoro ponovo mogli da koriste skijalište na Jelici. Inicijativu za obnovu pokrenuo je meštanin, a grad Čačak je spreman da pomogne.  

Da bi se stiglo do nekadašnjeg skijališta poslednji deo puta može se preći samo pešice. Staza Velike livade je na najvišoj tački sela Riđage. Pre pet godina meštanin, Nenad Milošević je pokrenuo inicijativu za njeno uređenje, a ubrzo zatim pripremljeno je idejno rešenje.

"Dužina staze bi bila oko 350 metara sa visinskom razlikom od 70 metara. Idejno rešenje smo predočili lokalnoj samoupravi i meštanima kako bi ih motivisali da radimo zajedno na reaktivaciji starog skijališta", kaže Nenad Milošević, predsednik MZ Riđage.
 
Nenadovu ideju podržale su komšije, a posebno aktivni skijaši koji su na stazu nekada redovno dolazili.
 
"Glavne lokacije sportskog života grada Čačka bili su Ježevica, Spomen-park i Riđage odnosno mesto gde se sada nalazimo Velike livade. Tokom zime ljudi su se okupljali ovde uz ski lift koji je bio vučno uže nekih dvesta metara dužine", priseća se Milan Petronijević, meštanin Riđaga.

Za kompletno opremanje i uređenje ski staze, prema procenama, trebaće oko deset miliona dinara.
 
"Ono što je prvi korak, jeste da se parcela na kojoj se nalazimo prevede u vlasništvo grada i uz angažovanje našeg sportskog centra, da taj sadržaj upotpuni i izgradnjom skijališta što mislim da bi bilo vrlo značajno pre svega za mlade ljude u našem gradu", kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.
 
Čačane od skijališta deli svega osam kilometara lokalnog puta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво