Knjige za biblioteku Prve kragujevačke gimnazije

Kao rezultat akcije Radio Beograda „Knjiga solidarnosti” prikupljeno je više od 3000 knjiga za Prvu kragujevačku gimnaziju, koja je nastradala u požaru početkom prošle godine. Knjige su im uručene danas.

U Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu početkom novembra prošle godine posredstvom ove akcije za jedan dan građani i institucije donirali su 2000, a u holu Radio Beograda 1200 knjiga.

Slušaoci i gledaoci RTS-a koji su donirali jednu ili više knjiga iz svoje biblioteke, zauzvrat su dobili jedno izdanje RTS. Na ovaj način, građani Beograda i Kragujevca dali su doprinos u opremanju gimnazijske biblioteke.

„Prvi put ove godine knjige su namenjene Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a ideja je rođena na saajmu knjiga i to poslednjeg dana, imali smo malo vremena za pripremu pa je možda odziv bio manji od očekivanog, ali je to sasvim pristojan broj i knjiga i darodavaca”, kaže Dragan Inđić, Odgovorni urednik RTS Izdavaštvo.

Protekle školske godine tim koji realizuje ovu akciju predvođen urednikom Mihailom Šćepanovićem, opremljeno je deset biblioteka u školama Srbije, uručeno je više od 15.000 knjiga.

„Za ovu godinu planiramo još nekih deset gostovanja, realizovanje Knjige solidarnosti. Uglavnom su to sredine siromašnih opština i škola kojima je knjiga u istinu neophodna”, navodiMihailo Šćepanović, Urednik Programske akcije Knjiga solidarnosti.

Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu dodeljena je zahvalnica za saradnju u najstarijoj programskoj akciji „Knjiga solidarnosti”,a zatim su gimnazijalcima uručene knjige.

„Toliko prikupljenih knjiga u ovoj akciji će biti jedna velika dobit za Prvu kragujevačku gimnaziju,za njenu biblioteku, nastavnike a pre svega učenike” kaže Slavica Marković, direktorka Prve kragujevačke gimnazije.

Do sada je u ovoj akciji sakupljeno oko tri miliona knjiga, osnovano je i dopunjeno preko 1300 gradskih i seoskih skolskih biblioteka i otvoreno 37 knjižnica u 6 evropskih zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво