Sindikati ne prihvataju ostavku direktora kruševačke toplane

Kruševačka Toplana je i dalje u žiži interesovanja javnosti. Juče je, iz kako je naveo moralnih razloga, direktor podneo ostavku, a danas su se povodom toga oglasili zaposleni u ovom Javnom preduzeću preko sindikalnih predstavnika na konferenciji za novinare.

Ostavka direktora prema mišljenju zaposlenih ne rešava problem u Gradskoj toplani na čijoj mreži je 8,5 hiljada korisnika. Teškoće sa kojima su suočeni nisu od juče.

Veliko nasleđeno kreditno zaduženje iz 2012. godine, ulaganje sopstvenih sredstava u remonte dotrajalih postrojenja i mrežu, izostanak finansijske podrške osnivača i dug koji u ovom trenutku iznosi milijardu i dvesta miliona dinara prema dobavljačima su preveliko breme koje otežava normalno funkcionisanje.

„Predstavnici ni jednog, ni drugog sindikata ne prihvataju ostavku direktora , već zahtevamo već zahtevamo da napravimo jedan širi sastanak sa osnivačem, sa Gradonačelnicom i ostalima. Oba sindikata i rukovodstvo, da nađemo jedno pravo rešenje koje će biti povoljno i za Toplanu i za korisnike, odnosno za Grad Kruševac. Finansijska sredstva moraju da se obezbede na kraju grejne sezone, smatram da za ovaj grad 100 miliona dinara nije velika cifra, a to nama rešava probleme za duži period grejanja, kvalitetnog grejanja" kaže Dragiša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata JKP Gradska toplana.

Osnivač ovog Javnog preduzeća je Grad Kruševac koji se do sada nije oglasio kada su u pitanju problemi u Toplani. Do kraja grejne sezone ostala su još 82 dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво