Prokuplje: U naselju Carina voda samo od pola noći

Sa komunalnim problemima suočavaju se stanovnici prokupačkog naselja Carina. Godinama imaju problema sa vodosnabdevanjem. Početkom zime situacija se dodatno pogoršala, pa vodu dobijaju samo posle ponoći.

Vojislav Aranđelović koji skoro pola veka živi u ovom delu naselja, u Drinskoj ulici, kaže da od jesenas voda tokom dana gotovo i ne stiže do ovdašnjih domaćinstava. Šta su uzroci ovakvog stanja, za sada samo nagađaju, a izostala su i objašnjenja nadležnih.

„Valjda su Kosovke devojke ulicu presekli, pa su gore preko brdo neku liniju proveli. Čujem od drugih, koji više jure po tome, da je tamo povećan pritisak, a ovde je smanjen”, kaže Vojislav Aranđelović iz Prokuplja.

U naselju gde decenijama zajedno žive Srbi i Romi, neredovno vodosnabdevanje nije jedini problem, ali je prema rečima meštana svakako najveći. Kažu da se dovijaju kako znaju i umeju, ali da je bez vode gotovo nemoguće organizovati život, u inače višečlanim porodicama.

„Cela ulica ima ono kap po kap, uveče sedimo do dva, do tri sata da punimo buriće, da punimo balone, da imamo za pijenje i da imamo da idemo u toalet”, kaže Irena Makić, iz Prokuplja, a Bajram Šaćirović dodaje:

„Deca idu u škole, će da se uvašljive, što će da se uvašljive, pa će šugu, pa će u školu da ide, pa će druga deca da se zaraze od to dete.”

U JKP "Hameum” upoznati su sa problemima stanovnika ovog dela naselja Carina, koji bi, prema njihovim tvrdnjama, do leta trebalo da ponovo imaju redovno vodosnabdevanje.

„Problem je nadmorska visina na kojoj se nalazi to naselje, u odnosu na distributivnu mrežu Grada Prokuplja. Naravno da postoji rešenje da u toku ove godine izvršimo jedno drugo prevezivanje vodovodne linije u toj ulici, tako da bi oni u kontinuitetu, svih 24 sata imali dobar pritisak i dovoljno snabdevanje vode”, navodi Moma Milojković, tehnički direktor u JKP „Hameum” u Prokuplju.

Meštani se nadaju i da će, do konačnog rešenja problema u „Hameumu”, korigovati i iznose na računima, koji im za razliku od vode redovno stižu na kućne adrese.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво