Jagodina: Urgentno zbrinjavanje u Gerontološkom centru

Tokom poslednjeg ledenog talasa u Gerontološkom centru u Jagodini urgentno su zbrinute četiri osobe. Radi se o ljudima koji nisu bili u stanju da na niskim temperaturama sami o sebi brinu te im je u saradnji sa Centrom za socijalni rad obezbeđen privremeni smeštaj.

Urgentno zbrinute osobe su zbog niskih temperatura i neadekvatnih uslova u kojima su živele bile u lošem zdravstvenom stanju. U Gerontološkom centru u Jagodini odmah po prihvatu dobile su neophodan medicinski tretman.

 

"Konstatovane su promrzline stopala koje su prvog i drugog stepena, to je odmah istretirano. Kod jednog lica je i respiratorna infekcija kao posledica dužeg izlaganja niskoj temperaturi", kaže dr Olivera Jakovljević, lekar u Gerontološkom centru u Jagodini.

Iako su svi smeštajni kapaciteti u Gerontološkom centru popunjeni, za urgentno zbrinjavanje osoba sa cele teritorije pomoravskog okruga organizovale su se sve službe.

"Obezbeđen je i adekvatan prostor za smeštaj takvih lica dok god su vremenske prilike ovakve oni će biti kod nas", kaže Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini. Na pitanje koliko dugo takva lica mogu da budu ovde smeštena, odgovara: "Mogu da budu do mesec dana, ali veoma često mi ta lica prevedemo u redovan smeštaj."

U saradnji sa centrima za socijalni rad Jagodine, ali i okolnih gradova za osobe koje su ovde urgentno smeštene traži se najbolje rešenje, gde će i kako nastaviti život kada izađu iz Gerontološkog centra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво