Nagrade grada Niša

Skupština grada Niša na svečanoj sednici dodelila je najviše gradsko priznanje nagradu „11. januar” zaslužnim kolektivima i pojedincima. Nagradu su dobile tri ustanove i dvojica pojedinaca.

Najveće gradsko priznanje nagradu „11. januar” dobili su bivši rektor Univerziteta u Nišu Radoslav Bubanj i Selomir Marković, koji više od 3 decenije volenterski održava spomenik na Čegru.

„Mi smo čuvari te naše tradicije, istorije, kulture, nauke i sporta i svega onoga što Srbiju može da uvede u novi vek”, kaže Radoslav Bubanj, bivši rektor Univerziteta u Nišu.

„Ovo je mene za kruna mog rada. Neizmerno se radujemo ja i moja porodica. Mislim da su pravi ljudi na pravo mesto došli i stiglo je i priznanje”, navodi Selomir Marković.

Ovo priznanje dobili su i folkorni ansambl „ORO” Studentskog kulturnog centra, osnovna škola „Radoje Domanović” i niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Ovo je prevashodno odgovornost mlađim generacijama studenata Univerziteta u Nišu, da nastave sa čuvanjem srpske tradicije i promovisanjem srpskog identiteta kroz pesmu i igru ne samo u Srbiji nego i svuda u svetu”, navodi Dragana Petković, direktorka SKC-a.

„Rezultati su, da mi danas u Nišu imamo najmanji broj nezaposlenih u poslednjih 20 godina. Danas u Nišu imamo za jednu trećinu manje nezaposlenih nego pre 5 godina, kaže Boban Matić”, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Zaista sam srećna, kao i ceo kolektiv, a sreća je ujedno i podsticaj za dalji rad. Mi smo postavili još više ciljeve kako bi ovo veliko priznanje opravdali”, navodi Dušica Tričković, direktorka Osnovne škole "Radoje Domanović".

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje ove godine bilo je 26 kolektiva i pojedinaca. Povodom 11. januara dana oslobođenja Niša od Turaka, položeni su venci na spomenik oslobodiocima u centru grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво