Preporuke nutricionista za ishranu nakon praznika

Ono što obično ostane kao posledica prazničnih dana - je višak kilograma, jer većina nije mogla, a ni htela da odoli prazničnoj trpezi. Sada nastupa onaj teži deo - kako skinuti praznične kilograme i vratiti fit formu.

Nakon prazničnih dana - tekući računi su nam u minusu, samo su nam kilogrami u plusu, jer se veći deo novca potrošio i na praznične kulinarske đakonije. Jelo se masno, slano, slatko, popila se i po koja čašica alkohola i sve sad to lepo piše na vagi, ko uopšte i sme da stane na nju.

 

"Još se ne vidi, ali jesam za to, za skidanje kila, jer se stvarno za ove praznike dosta jelo i pilo."

"Kod nas to nema problema, mi se rekreiramo svakodnevno pešačimo."

"Nema viška kilograma, ne vidi se, do proleća će sve biti u redu."

Ispunili smo hedonističke želje, a sada ona druga, malo teža i napornija strana, skidanje prazničnih kilograma.

"Sada svi pucamo, jer je jednostavno opterećen organizam, pun toksina, pun štetnih stvari, treba ga sada osloboditi svega toga. Ja savetujem da se krene sa nekom laganijom hranom, ako je doručak u pitanju biće žitarice sa voćem i cimetom, kako bi uspostavili noramalnu regulaciju holesterola i šećera u organizmu, uvodimo citrusno voće, obavezno i dosta tečnosti", kaže Dragana Zimonja, nutricionista.

Vraćanje u pretprazničnu formu, osim probušene kašike i balansirane ishrane, podrazumeva i teži, naporniji, ali siguran način za sklidanje kilograma. Dakle, teretana, kardio program, to će vam sigurno vratiti fit formu kakvu ste imali pre praznika.

Zato su teretane u gradu sada pune povratnika, onih koji su odmarali tokom praznika.

"U decembru smo se svi nekako uspavali i više se hranilo, u januaru je sad vreme da se skine taj višak kilograma i naravno da su se probudili malo članovi. Češće devojke, uglavnom se radi kardio", kaže Aleksandar Čejić, fitnes instruktor.

Stručnjaci objašnjavaju i da postoji takozvano metaboličko pamćenje, i ukoliko brže preduzmemo odgovarajuće mere, utoliko je skidanje kilograma brže i lakše. Što se više čeka, to kasnije postaje sve teže, pa je savet da krenete odmah.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво