Paraćin, bahati vozač uništio rampu

Na prelazu "Štofara" u Paraćinu pre nekoliko dana vozač je oborio spuštenu rampu i bez zaustavljanja nastavio vožnju. Srećom niko nije stradao jer je samo nekoliko trenutaka kasnije prošao voz.

Sigurnosne kamere "Infrastrukture železnice Srbije" snimile su vozača koji obara rampu i bez zaustavljanja nastavlja dalje. Vozač kombija koji nailazi na oborenu rampu se zaustavlja. Tragedija je samo pukom srećom i pribranošću vozača kombija izbegnuta, a i bahati i neodgovorni vozač je takođe imao sreće.

Rampa na ovom pružnom prelazu popravljena je brzo, meštani, međutim, kažu da ima dosta nesavesnih vozača koji prugu prelaze uprkos tome što je rampa spuštena i što postoji svetlosna signalizacija.

"Meni je samo krivo za onog vozača koji je to oborio zašto tog trenutka ne stade, pa bar da upozori nekog sledećeg koji nailazi, možda je u tom automobilu dete nečije."

"Samo stane, pogleda voz od kog kraja ide i misli da ima vreme i ode. Tako je išao ovaj Savić Badi i opalilo ga tamo na mostiću pre par godina. Ovde bih ja naterao svakoga ponovo da polaže."

Samo prošle godine na putnim prelazima širom Srbije polomljeno je 3.700 branika i polubranika, koje su svojom neodgovornom i nepropisnom vožnjom oštetili vozači drumskih vozila.

"Lomljenjem branika ne oštećuje se samo ta rampa, nego celokupan elektronski sistem koji reguliše pružni prelaz. Zbog toga 'Infrastrukture železnice Srbije' i ovom prilikom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju svetlosnu signalizaciju i da se pridržavaju propisa jer je to jedini način da se sačuva bezbednost saobraćaja", navodi Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije".

 Protiv vozača koji je oštetio rampu na prelazu "Štofara" u Paraćinu stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" podneće prijavu za ugrožavanje javne bezbednosti u saobraćaju.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 07:58) - anonymous [neregistrovani]

kazne

Samo oštre kazne,oduzeti mu vozačku dozvolu bez prava da je ikada više dobije.Ovo treba tretirati kao pokušaj ubistva!

(četvrtak, 10. jan 2019, 19:24) - anonymous [neregistrovani]

To smo mi

Kada se desio udes mnogi su odmah okrivili državu,evo vam stvarna slika ko je kriv.Nisu nam putevi na zavidnom nivou ali zašto ono što je urađeno mi rušimo?Znakovi puni grafita,nakrivljeni i čak izrešetani,polomljeni,zaštitna žica duž autoputa nekoliko km.ukradena itd,itd.Tako nešto se retko vidja u Europi pa se pitam zašto se takve stvari još uvek rade kod nas.Nemojte molim vas opet naći da je ipak kriva država.

(četvrtak, 10. jan 2019, 17:23) - Bozic CH [neregistrovani]

Postoji Terapija

Samo po dzepu i bice reda. Ako ne znate prepisite zakone Svajcarske i problem resen.

(četvrtak, 10. jan 2019, 16:36) - anonymous [neregistrovani]

Je lepo pričam

da nije problem u rampama. Čak sam za rampu kod Niša rekao da će verovatno brzo neko da je polomi, jer svašta, pa neće njegovom preuzvištenstvu Vozaču neko da odredi kada može ili ne može da pređe prugu! A sigurno nisu vozače pitali ni gde smeju da je postave! Pa zar ne znate da su vozači u Srbiji ljudi najvišeg prioriteta? Jedino njima niko ne sme ništa da ograničava, a kamoli na njih da primeni neki zakon!

(četvrtak, 10. jan 2019, 15:56) - anonymous [neregistrovani]

То треба да се квалификује као убиство у покушају

Јер сваки следћи који дође на пружни прелаз, у недостатку одгоарајуће сигнализације - може да настрада. Дакле - убиство у покушају.
Све док се уништавање сигнализације третира само као угрожавање јавне безбедности - битног напретка неће бити!
За свесно рушење рампе или друге сличне штете - одузимање возачке дозволе...трајно!
Разумете ли - трајно!