Paraćin, bahati vozač uništio rampu

Na prelazu "Štofara" u Paraćinu pre nekoliko dana vozač je oborio spuštenu rampu i bez zaustavljanja nastavio vožnju. Srećom niko nije stradao jer je samo nekoliko trenutaka kasnije prošao voz.

Sigurnosne kamere "Infrastrukture železnice Srbije" snimile su vozača koji obara rampu i bez zaustavljanja nastavlja dalje. Vozač kombija koji nailazi na oborenu rampu se zaustavlja. Tragedija je samo pukom srećom i pribranošću vozača kombija izbegnuta, a i bahati i neodgovorni vozač je takođe imao sreće.

Rampa na ovom pružnom prelazu popravljena je brzo, meštani, međutim, kažu da ima dosta nesavesnih vozača koji prugu prelaze uprkos tome što je rampa spuštena i što postoji svetlosna signalizacija.

"Meni je samo krivo za onog vozača koji je to oborio zašto tog trenutka ne stade, pa bar da upozori nekog sledećeg koji nailazi, možda je u tom automobilu dete nečije."

"Samo stane, pogleda voz od kog kraja ide i misli da ima vreme i ode. Tako je išao ovaj Savić Badi i opalilo ga tamo na mostiću pre par godina. Ovde bih ja naterao svakoga ponovo da polaže."

Samo prošle godine na putnim prelazima širom Srbije polomljeno je 3.700 branika i polubranika, koje su svojom neodgovornom i nepropisnom vožnjom oštetili vozači drumskih vozila.

"Lomljenjem branika ne oštećuje se samo ta rampa, nego celokupan elektronski sistem koji reguliše pružni prelaz. Zbog toga 'Infrastrukture železnice Srbije' i ovom prilikom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju svetlosnu signalizaciju i da se pridržavaju propisa jer je to jedini način da se sačuva bezbednost saobraćaja", navodi Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije".

 Protiv vozača koji je oštetio rampu na prelazu "Štofara" u Paraćinu stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" podneće prijavu za ugrožavanje javne bezbednosti u saobraćaju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво