Sneg i prohodnost puteva u Topličkom kraju

Prethodnih dana zabelelo se i u Topličkom okrugu. Najviše snega palo je u opštinama Kuršumlija i Blace.

Putevi prvog i drugog prioriteta u Topličkom kraju bez obzira na veće padavine prethodnih dana prohodni su i nema zastoja u saobraćaju. Najteža situacija je u selima Blačke opštine, gde ima i snežnih nanosa. Jutrošnjih 15 ispod nule nije sprečilo vozače komunalnog preduzeća da pročiste putne pravce u ovoj najmanjoj Topličkoj opštini.

"Nema problema za nas, idemo, palimo, idemo radimo, nema nikakvih problema", kaže Slobodan Miladinović, vozač grejdera.

"Trudili smo se da priđemo do svake kuće, da očistimo svom našem stanovništvu, obzirom da su razuđena sela, da je pretežno staro stanovništvo, stari meštani, bolesni, imamo ljude koji su na dijalizi i trudimo se da konstantno, u savkom momentu bude dostupno prilazište do njih", kaže Ivan Milojević, iz Komunalnog preduzeća Blace.

Slična situacija je i u Kuršumliji.

Do 92 sela u opštini Kuršumlija vodi 800km lokalnih nekategorisanih puteva koje treba očistiti.

U Komunalnom preduzeću kažu da im je na raspolaganju potrebna mehanizacija.

"Uglavnom je bila angažovana laka mehanizacija, samo za bacanje soli. U nekim selima je dolazilo do smetova, to smo počistili, ne postoje neprohodni putevi", kaže Vojkan Čarapić, direktor Komunalnog preduzeća Kuršumlije.

"Po selima uglavnom staračka domaćisntva, vrlo malo mogu sami da se snađu, i kada su veći snegovi, veći smetovi, onda smo u situaciji da moramo da proglašavamo vanrednu situaciju i da tražimo pomoć od drugih", kaže Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.

Nešto manje snega palo je u Prokuplju, gde je za održavanje ulica utrošeno 12 tona soli i tri kubika rizle. I u Prokuplju su putevi prema najudaljenijim selima prohodni, ali zbog niskih temperatura na nekim deonicama ima leda na kolovozu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво