Otvoreno novo odeljenje hemodijalize u bolnici u Pančevu

Na internom odeljenju Pančevačke bolnice, koje je još u fazi renoviranja, otvoreno je novo odeljenje hemodijalize. Oko 150 pacijenata sada ima bolje uslove za lečenje, a stigli su i novi, najsavremeniji aparati.

Internistički blok Pančevačke bolnice još uvek se renovira. Prostorije u kojima su prethodnih godina bili aparati za dijalizu tek treba da se rade, ali su pacijenti konačno dobili nove sobe, gde su uslovi za boravak odlični. Iako je i dalje gužva, sada više nema višesatnih čekanja.

"Bilo je prepuno, išlo je po tri - četiri smene, aparati su bili loši, slabiji, sad je ovo sve savremeno", kaže Čedomir Kostić, pacijent.

"Ja sam presrećna ovde. Tamo je bilo jako hladno, nisam mogla ni da jedem, koliko smo se smrzavali, a sad smo ovde u kratkim rukavima. Kako smo se preselili, meni se život produžio", objašnjava Snežana Darmanović, pacijent.

Uz renovirane prostorije stigla je i nova, najsavremenija oprema, kakvu imaju evropski centri. Tu je 36 novih aparata, što je dovoljno za 150 pacijenata, koji dolaze ne samo iz Pančeva, već i iz okolnih opština. Najviše znači nova reverzno osmoza.

"Znamo da je pančevačka voda dosta tvrda, a sad je ultra čista, što je neophodno za pacijente. Ako imate dobru vodi, imate i dobre dijalize", kaže Goran Vojinović, šef hemodijalize.

"23. novembra je pušteno pola novog odeljenja hemodijalize, a sada i druga polovina. To je najbolji novogodišnji poklon za naše pacijente, koji su zadnjih 14 meseci živeli zajedno sa osobljem u jako teškim uslovima", kaže Slobodan Ovuka, direktor Pančevačke bolnice.

Odeljenje hemodijalize radiće šest dana u nedelji, a biće organizovane dve ili tri smene. Dok se završetak kompletne rekonstrukcije internističkog bloka očekuje najkasnije za dva meseca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво