Skečevi na pirotskom dijalektu Jutjub senzacija

Serijal epizoda na dijalektu koje se mogu gledati samo na Jutjubu i društvenim mrežama izazvao je veliku pažnju Piroćanaca. Emisije u proseku imaju po tridesetak hiljada pregleda. Autori Danica i Nenad kažu da nisu očekivali takvu gledanost i popularnost.

Slavica i Slavko likovi su koji su osvojili Piroćance i sve one koji vole i razumeju specifičan dijalekat jugoistočne Srbije. Iako se epizode serijala "Ni na tam ni na ovam", emituju samo na Jutjubu, autori Danica i Nenad za kratko vreme stekli su veliku popularnost. A sve je počelo sasvim slučajno.

"Danica i ja se nismo ni poznavali, ona me je pozvala, lako smo se dogovorili oko cele priče, smislili smo par epizoda unapred, kako ćemo raditi i snimati. Bilo nam je jako znimljivo da to bude na dijalektu", kaže autor serijala Nenad Milošević.

Epizode snimaju amaterskom opremom, a studio je potkrovlje Daničine kuće. Sve rade volonterski i uz pomoć rodbine i prijatelja.

"Uživamo u svakom trenutku kada radimo i dajemo stvarno 100 odsto sebe i mora da ispadne najbolje što može. Nisam sumnjala u nas dvoje", kaže autorka serijala Danica Stanković.

Popularnost im, kažu, prija, posebno spontanost i srdačnost sugrađana.

Nenad Milošević kaže da ih često nazivaju imenima iz serije: "Ne zovu me samo Nenade već i Slavko, valjda im je sve to zanimljivo."

"Čujem stalno na ulici kada prođem oni namerno dobace neku repliku iz serije, što mi je izuzetno drago", kaže Danica Stanković.

Inspiraciju za nove epizode pronalaze u svakodnevnom životu, tako da će novih epizoda tek biti.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво