Užice: Punija gradska kasa u novoj godini

Odbornici užičke gradske skupštine usvojili su budžet za 2019. godinu u iznosu od gotovo 3 milijarde dinara. Najviše prihoda očekuje se od poreza, a planirana su ulaganja u različite oblasti.

Užička gradska kasa će u narednoj godini biti punija za 182 miliona nego ovogodišnja, pri čemu nadležni u gradskoj kući tvrde da je budžet realan, razvojan i usmeren na strateške ciljeve.

 

"Gotovo milijardu dinara je opredeljeno za razvojne projekte i investicije u različitim poljima i gotovo da nema oblasti u funkcionisanju lokalne zajednice u kojima nemamo povećanje sredstava vezano za unapredjenje efikasnosti bilo da se radi o osnovnom i srednjem obrazovanju, bilo da se radi o poljoprivredi i socijalnoj zaštiti,kulturi,sportu koji takođe ima povećanje", kaže Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Planirana je gradnja i još dva kružna toka, nastaviće se ambijentalno uređenje centra grada, malog parka i satrog grada, a za buduće studente posebno je značajna najava otvaranja visoke IT škole naredne jeseni u prostoru nekadašnje kasarne. Sve to finansiraće se prihodima od poreza,  a deo sredstvava očekuje se iz republičkie kase i od medđnarodnih donacija.

"Uglavnom počiva na stabilnim izvorima prihoda uz kreditno zaduženje od 150 miliona dinara. U 2019.vraćamo otprilike 180 miliona diunara ranijih kreditbih obaveza tako da se iz godine u godinu smanjuje kreditna zaduženost grada", dodaje Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Užički budžet usvojen je bez opozicije jer su odbornici Saveza za Srbiju napustili sednicu Skupštine grada u znak podrške građanskim protestima u Beogradu i osude kulminacije nasilja u zemlji kako su naveli napuštajući skupštinsku salu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво