U Novi Pazar umesto dočeka stigao klavir

Novopazarci su, umesto za doček Nove Godine na trgu, novac upotrebili, pored ostalog, i za kupovinu koncertnog klavira. Za klavir sinoć je seo mladi Adem Mehmedović, naš svetski priznati pijanista.

Višestruko su se isplatila sva ulaganja u kulturu u Novom Pazaru, pa je još jednom novac umesto na trgu, završio u Kulturnom centru. Ovakva ulaganja biće i u budućnosti prioritet, kažu u Gradskoj upravi, gde već tri godine za redom ne organizuju dočeke već novac usmere na pomoć najugroženijima.

"Novac koji bi bio utrošen za doček Nove Godine na trgu, utrošili smo i namenili pre svega za decu bez roditeljskog staranja,za kupovinu koncertnog klavira i održavanje novogodišnjeg koncerta", kaže Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Ima 22 godine. Ali Adem Mehmedović jedan je od najboljih mladih pijanista u Srbiji, osvajač brojnih međunarodnih priznanja i najmlađi saradnik u nastavi Akademije umetnosti u Novom Sadu u istoriji.

"To nije samo kupovina instrumenta. To može da bude most za mnoga lepa dešavanja kada su muzika i umetnost u pitanju", rekao je pijanista Adem Mehmedović.

Najmlađi grad u Srbiji već ima niz muzičkih manifestacija. Međutim, ovaj koncert je bitno drugačiji.

"Nadamo se da će ovaj večerašnji događaj, zapravo biti i otvaranje jednog puta ne samo za mlade izvođače i neki vid poštovanja prema njima, već trasiranje jednog puta za nas organizatore kulturnih dešavanja, ali i za samu publiku u Novom Pazaru, kako bismo zavolelil, negovali i unapređivali i ovakav vid kulture i umetnosi", ističe Aladin Imamović, Kulturni centar Novi Pazar.

"I biće još puno koncerata i puno događaja na kojima će se svi umetnici zahvaljivati Novom Pazaru i svima onima koji ulažu u kulturu i umetnost u ovom gradu," dodaje pijanista Adem Mehmedović.

Gosti na koncertu bili su vokalni solista Mubera Škrijelj i hor Đulistan. Treba istaći i da je odluka grada, na društvenim mrežama pobrala brojne pozitivne komentare.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво