Posle snimka, novi detalji i novi incident u Kraljevu

Scene vršnjačkog nasilja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu objavljene na društvenim mrežama ne prestaju da zaokupljaju pažnju javnosti. Na snimku se vidi kako šesnaestogodišnji dečak zlostavlja svog vršnjaka pred očima cimera iz Doma koji sve to posmatraju, podstiču nasilnika i snimaju mobilnim telefonom.

Četvorica učenika drugog razreda Šumarske škole u Kraljevu sa snimka vršnjačkog nasilja tvrde da je sve počelo „kao šala”.

„Vidi se na snimku da je Vladimir mogao u svakom trenutku da izadje ,da pozove vaspitača ali nije hteo. Oni su posle toga izašli, družili se”, kaže jedan od njih.

Otac decaka koji je sve snimao telefonom i postavio na interenet kaže da je vreme takvo da su nam deca sve brutalnija.

„Deca stvarno, ne znamo ni kako da se vaspitavaju ...jer ni sami ne smete, kako kažu ...da može da vas prijave za nasilje, za nešto, i tako. Dosta je nezgodno, ali to je jedna neslana šala.Tako je ispalo”, navodi Mladen Mihajlović iz Leposavića.

Ispalo je i da je direktor učeničkog Doma za sporni snimak saznao od novinara i iz medija, posle sednice Veća.

„Juče smo imali sednicu pedagoškog Veća u 8 časova, gde su bili prisutni svi vaspitači. Ni jedan vaspitač ni jednom rečju nije signalizarao, rekao, prokomentarisao da se to desilo. Tako da odgovorno tvrdim da ni jedan vaspitač to nije znao”, kaže Dragutin Karanović, direktor Doma učenika srednjih škola Kraljevo

U ovom učeničkom Domu ima 320 stanara iz svih krajeva Srbije i po rečima pedagoga nikada nisu imali sličan incindent.

„Sve je moglo drugačije da se reši da smo prosto sarađivali, da smo se dogovarali, razgovarali, sastajali. Ništa se ne bi zataškavalo, naravno, ali ovako je otišlo u etar i ljudi vide jednu sliuku svega toga. A pozadina je sasvim drugačija. Sve je ovo, jako,jako neprijatno i za njih i za roditelje i za nas, i svi smo došli do zaključka da je moglo drugačije da se reši”, objašnjava Aleksandra Bogavac, pedagog Doma učenika srednjih škola Kraljevo.

Direktor Šumarske škole koju pohađaju ovi učenici danas se nije javljao na telefon. Nije bio ni u kancelariji, a školski pedagog je odbio da komentariše događaj.

Kako nezvanično saznajemo, odmah posle našeg razgovora sa autorom snimka grupa dečaka ga je verbalno i fizički napala. Njihovo saslušanje je u toku. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи