Prvi stipendisti "Leonija" u Kraljevu

Geralni direktor kompanije "Leoni" i dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu potpisali su danas ugovor o stipendiranju i zapošljavanju visokoškolaca u Fabrici kablova za automobilsku industriju koja u kraljevačkom naselju Ratarsko imanje počinje sa probnom proizvodnjom, u februaru sledeće godine.

Pet najboljih studenta završne godine osnovnih ili master studija Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu dobijaće stipendiju 10 meseci, počev od januara naredne godine, a ako žele, karijeru će moći da nastave u nekoj od fabrika "Leonija".

"Leoni se širi i razvija svuda u svetu i trebaju nam stručni ljudi, kvalifikovani, pre svega inženjeri. Zato već u Nišu stipendiramo 15 studenata i uspostavljamo ovu saradnju i sa studentima Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu", kaže Klemens Saks, generalni direktor "Leonija".

Korist od poslovno tehničke saradnje je obostrana.

"Pravi benefit očekujemo u narednim godinama jer broj zaposlenih u kompaniji "Leone" je zaista veliki", ističe prof. dr Mile Savković, dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo Kraljevo.

Fabrika Leoni u Kraljevu će biti najveća u Srbiji. Prostiraće se na 50.000 i do 2023. godine zaposliće oko 5000 radnika.

"Završava se prvi deo hale od 6.500 metara kvadratnih. 120 ljudi je već prošlo obuku za posao. Jedan deo obuke se obavlja u Rumuniji, a jedan u Nišu i Prokuplju. Prošle nedelje je uvežena oprema, a početkom februara sledeće godine počinje test proizvodnja", dodaje Klemens Saks, generalni direktor kompanije "Leoni".

Od 2010. godine "Leoni" je u Srbiji izgradio četiri fabrike, a od prošle godine ulažu i u obrazovanje mladih stručnjaka koji ostaju u Srbiji.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво