Valjevci igrali šah sa Anatolijem Karpovim

Nekadašnji svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u čast 70 godina Valjevskog šah kluba „Sveti Nikolaj” igrao je simultanku sa građanima. Prethodno je izjavio da će naredne godine biti trener valjevskih šahista sa kojima će pokušati da osvoji domaće i evropsko prvenstvo.

Da odigraju simultanku sa Anatolijem Karpovim, šahovskim prvakom sveta, u Valjevo su došle i poznate sportske ličnosti Srbije. Valjevski šah klub „Sveti Nikolaj”, 70 godina postojanja obeležava kao drugoligaš. Na dan jubileja najavljen je povratak u prvu ligu, gde je pre nekoliko godina bio dvostruki prvak. Ambicije su da se brzo osvoji i evropski Kup šampiona.

„Ja sam dosta uradio da igraju vrhunski svetski šahisti za naš klub i da konačno osvojimo to prvenstvo Evrope”, kaže profesor doktor Boško Đukanović, predsednik VŠK „Sveti Nikolaj".

„Kao gradonačelnik ću učiniti sve da Valjevski šah klub možda i bude prvak Evrope za dve, tri godine”, navodi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Valjevske šahiste sledeće sezone pojačaće tri igrača sa liste deset najboljih na svetu. Klub će kao trener predvoditi Anatolij Karpov, inače počasni građanin Valjeva.

„Plan nam je da narednih dana pojačamo naš tim najboljim svetskim šahistima. Završili smo pregovore sa njima. Imamo sada šanse da osvojimo prvenstvo Srbije i zvanje najboljeg tima Evrope”, kaže Anatolij Karpov, nekadašnji prvak sveta u šahu.

U čast 70 godina Valjevskog šah kluba „Sveti Nikolaj”, za sve generacije Valjevaca priređen je koncert uz učešće Dade Topića, Ju grupe i Nevernih beba.

broj komentara 0 pošalji komentar