Avanture u Arheološkom parku Viminacijum

U Arheološkom parku Viminacijum kod Kostolca otvoren je avantura park u kome će posetioci moći da osete duh legionarskog logora i oprobaju svoju fizičku spremnost.

Možda su rimskim legionarima prepreke slične ovim bile deo standardne vojne obuke, ali za posetioce Avantura parka u Viminacijumu svakako će biti ozbiljan izazov.

„Potpuno je bezopasno”, ističe Milica Tubin, instruktorka u Avantura parku. „Samo je u pitanju zabava, avantura, dobar provod, vaše iskustvo, snaga, na jednom poligonu kao što je Avantura park u Kostolcu. Da malo vidite za šta ste sposobni i vi stariji ali naravno i mlađi.”

Avantura park je prilagođen različitim uzrastima i fizičkim predispozicijama. O bezbednosti korisnika brinu obučeni instruktori. A, avanturisti su se već najavili.

„Od marta do decembra su svi kapaciteti praktično rasprodati”, kaže Miomir Korać direktor Arheološkog instituta SANU. „Upravo nam je želja da ta deca koja budu ovde dolazila neguju timski duh. Dakle sve je podređeno jednom timskom radu.”

Arheološki park Viminacijum je ove godine imao više od sto hiljada posetilaca od kojih su četrdeset odsto bili stranci. Avantura park je novi pristup arheološkom turizmu.

„Zanimljivo i dobro za promociju Viminacijuma kao svojevrsne turističke atrakcije”, ističe Rasim Ljajić, ministar za trgovinu i turizam. „Ovo je jedan od retkih primera gde  od arheološkog nalazišta dobijete prvorazrednu turističku destinaciju.”

Avantura park u Viminacijumu prostire se na skoro dva hektara. Posetioci će takođe moći da se posle avanture odmore u replici rimskog vojnog logora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво