Otvorena ambulanta u leskovačkom naselju Ančiki

Leskovačko prigradsko naselje Ančiki, sa oko tri hiljade žitelja, dobilo je zdravstvenu ambulantu u kojoj će se lečiti i meštani okolnih sela. U izgradnju i opremanje ambulante Grad je uložio 14,7 miliona dinara.

U čekaonici tek otvorene zdravstvene ambulante gužva. U prigradskom naselju Ančiki i tri obližnja sela živi više od šest hiljada ljudi. Primarna zdravstvena zaštita im je sada dostupnija. Uštedeće i vreme i novac. Istovremeno rasteretiće se velikog pritiska ambulanta u centru Leskovca.

Meštani Bratmilovca su zadovoljni, bliže je, tu je i apoteka, i ne moraju da plaćaju prevoz. 

Za početak, u novoj ambulanti radiće samo jedan lekar i medicinska sestra u prepodnevnoj smeni.

Prema rečima medicinske sestre Marije Jović svoje kartone iz Doma zdravlja već je prebacilo stotinak građana.

„Baš je bilo dosta starih ljudi koji su išli na preglede u Dom zdravlja. Imali su probleme i sa transportom i sa gužvom i čekanjem”, ističe dr Predrag Tasić, lekar opšte prakse. „Mislim da njima to mnogo znači.”

Na teritoriji Leskovca koja je, sa 1.025 kvadratnih kilometara i 144 naseljena mesta, najrazuđenija u zemlji ima 37  ambulanti. U proteklih pet godina otvorene su tri nove, a dve postojeće su kompletno renovirane.

„Firma koja bi trebalo da bude otvorena ‘Aptiv’ imaće oko 2.500 radnika, što je ogroman broj, gde se pokazuje potreba da i tamo otvorimo ambulantu”, kaže dr Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja Leskovac.

Pored sredstava za gradnju i adaptaciju ambulanti, Grad godišnje izdvaja i dvadeset miliona dinara za zarade dvadesetoro lekara i medicinskih sestara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво