Nagrada profesorki iz Pančeva

Gimnazija „Uroš Predić” deset godina učestvuje u projektu Gete instituta „Škole partneri budućnosti” koji podržavaju Ministarstvo inostranih poslova Nemačke i naše Ministarstvo prosvete. Od 62 profesora iz 35 država, koji su učestvovali u ovom projektu, nagrađeno je desetoro najboljih, među njima i profesorka iz Pančeva.

Projekat „Škole partneri budućnosti” zamišljen je kao podrška učenju i afirmaciji nemačkog jezika u školi. Učenici pančevačke Gimnazije „Uroš Predić” do sad pripremili brojne projekte iz oblasti ekologije, napravili su onlajn novine, pišu knjige i učestvuju na likovnim, književnim i filmskim konkursima.

Pančevački gimnazijalci učestvuju i u međunarodnoj razmeni đaka preko Gete instituta i do sad su ostvarili izuzetnu saradnju sa školama u Japanu i Indiji.

„Postali smo veliki prijatelji, družimo se i u martu ćemo opet ići u Japan”, kaže Radmila Nikolić. „Dva puta su oni dolazili u Pančevo i naša saradnja i stečeno iskustvo imaju neprocenjivu vrednost. Jezik naše komunikacije je nemački.” 

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib koji je uručio nagradu profesorki Nikolić bio je veoma zadovoljan, jer je primetio da učenici koji su mu prezentovali svoj dosadašnji rad uče nemački jezik ne zato što moraju, već što ga vole. Rekao im je da nastave tako i dalje, jer za to postoji mnogo praktičnih razloga:

„Obišao sam gradilište nove kompanije CDF u vašem gradu, a u Srbiji već imamo više od 400 kompanija iz Nemačke i taj pozitivni trend će se nastaviti. Upravo te kompanije su zainteresovane da zaposle ljude koji pored toga što su stručni znaju i nemački jezik.”

Gete institut omogućava učenicima Gimnazije „Uroš Predić” da polažu nemački jezik za više nivoe po standardima Evropske unije, a mnogi od njih zajedno sa profesorima odlaze i na stručno usavršavanje u Nemačku.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво