Ugrožene firme u Preševu i Bujanovcu

Odluka prištinskih vlasti o povećanju taksa na robu iz centralne Srbije pogodila je i firme iz Bujanovca i Preševa čiji su vlasnici Albanci, koje su najveći deo proizvoda prodavale na Kosovu i Metohiji. Nakon povećanja taksa gotovo je obustavljen promet robe preko administrativne linije na jugu Srbije.

Odluka Prištine o povećanju takse na 100 odsto na robu iz Srbije, najviše pogađa firme iz Bujanovca i Preševa u vlasništvu Albanaca, pokazuju podaci regionalne Pivredne komore za Pčinjski i Jablanički okrug. 

Te firme su najveći deo proizvoda plasirale na tržište Kosova i Metohije. 

‚‚Posebno njih pogađa jer oni zbog ograničenog tržišta veći deo svoje proizvodnje plasiraju na Kosovo, tako da su ugrožene i te firme, a ugroženi su i zaposleni gde su opet zaposleni većinom albanske narodnosti", kaže Branislav Popović, šef kancelarije Privredne komore. „Po svemu sudeći, ako se to zadrži malo duže doći će i do toga, do smanjenja radnika, što u našem kraju gde je mali broj zaposlenih, biće veliki udar, na primer, ako u Preševu uzmete da vrlo mali broj firmi radi ako neka smanji broj radnika stvarno će biti strašno za taj deo i za tu opštinu.”

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво