Zaštitnik građana u Paraćinu

Zaštitnik građana, u okviru „Dana ombudsmana", obići će trinaest gradova Srbije. Danas je u Paraćinu razgovarao sa građanima, predstavnicima Opštine, javnih preduzeća i nevladinog sektora.

Kao i u drugim mestima, Paraćinci su najčešće imali pritužbe iz oblasti pravosuđa, a pojedini su došli i iz drugih opština kako bi pronašli rešenje za svoje probleme.

„Zadovoljan sam prijemom i ovim informacijama, zbog toga sam i došao da vidim šta možemo da uradimo. Nije problem samo rad suda, nego i rad katastra u Ćićevcu”, kaže Miodrag Miletić iz Kruševca.

Iako mnogi problemi nisu u ingerenciji zaštitnika građana, u granicama nadležnosti pruža se svaka moguća usmena pravna pomoć. Broj onih koji dolaze na razgovor premašuje godišnji prosek po gradovima Srbije.

„To dokazuje službi zaštitnika građana i meni da je ovo pravi način - da se organizuju ‘Dani ombudsmana’, da se, što se kaže, dođe ljudima ‘na noge’ i razgovara, jer mnogi od njih nemaju ni sredstava ni vremena da dođu u Beograd”, navodi Zoran Pašalić, zaštitnik građana.

Vrlo često građani lutaju između institucija ne znajući ko je nadležan za rešavanje njihovih problema, a od početka godine ombudsmanu se za pomoć obratilo četiri hiljade ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво