Proglašeni pobednici konkursa „Jara Labud”

U Narodnoj biblioteci u Jagodini saopšteni su rezultati konkursa „Jara Labud”. Prvo mesto, u konkurenciji srednjoškolaca, osvojio je gimnazijalac Aleksa Branisavljević, a najbolji rad među osnovcima napisao je Uroš Nikolić, učenik škole „Goran Ostojić”.

Žiri konkursa „Jara Labud” smatra da su jagodinski osnovci i srednjoškolci više nego dostojni svojih prethodnika koji su decenijama učestvovali u takmičenju za najprestižniju književnu nagradu za mlade jagodinske pisce.

Zbog ujednačenosti kvaliteta i broja prispelih radova, žiri je imao teži posao u dodeli nagrada učenicima osnovnih škola, ali i u jednoj i drugoj kategoriji nagrade su dodeljene jednoglasno.

U konkurenciji srednjoškolaca, prvo mesto i nagradu „Jara Labud” za 2018. godinu osvojio je gimnazijalac Aleksa Branisavljević, za pesmu Molitvenik. U obrazloženju žirija navodi se da je Aleksa „već izgradio prepoznatljiv poetski stil i da nagrađena pesma pokazuje da je autor zreo i za ozbiljnija književna takmičenja na regionalnom u državnom nivou”.

Drugo mesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je gimnazijalka Anđela Maksimović, za prozni tekst Potpiši svoj dan, dok su treće mesto podelili gimnazijalac Veljko Milanović (Himna Apolonu) i Anđela Trajković, učenica Prve tehničke škole (Sećanje).

U kategoriji osnovnoškolaca, prvo mesto je pripalo Urošu Nikoliću, učeniku škole „Goran Ostojić”, za prozni tekst Slučajni susret. U odluci Žirija, kako se navodi, presudilo je tematsko određenje, ali i stilska dovršenost i emocionalna obojenost teksta.

Drugo mesto podelili su Nađa Antić, učenica OŠ „Milan Mijalković” za tekst Kad odrastem, biću..., i Andrej Dimitrijević iz škole „Rada Miljković” za priču Savremena bajka o tri praseta, dok su treće mesto podelili Anđela Sokolović, iz Majura, za priču Starica iz Beograda, i Mihajlo Kostić, za pesmu Moje je pravo da živim srećno i zdravo.

Pobednici konkursa dobili su knjige i vaučere za besplatno učlanjenje u gradsku biblioteku. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи