Vršački penzioneri izgubili spor sa gradom?

Ustavni sud u Beogradu usvojio je žalbu grada Vršca i Višem sudu u Pančevu koji je - kao i Osnovni sud u Vršcu - presudio u korist penzionera, i naložio da donese novu presudu u ovom slučaju. Oko tri hiljade vršačkih penzionera smatra da im je grad nezakonito uzimao novac za samodoprinos za kanalizaciju.

Oko tri hiljade vršačkih penzionera tužilo je grad zato što su izdvajali novac za samodoprinos za kanalizaciju. Posle presuda Osnovnog suda u Vršcu i Višeg suda u Pančevu u korist penzionera, stiglo je rešenje Ustavnog suda.

Ustavni sud je ocenio da su presude Višeg suda u Pančevu i Osnovnog suda u Vršcu ustavnopravno neprihvatljive i naložio sudu u Pančevu da donese novu presudu u ovom slučaju.

„Mi smo kao lokalna samouprava upozoravali da upravo ova pravna argumentacija koja se nalazi u odluci Ustavnog suda ide u korist grada Vršca i takođe smo poslali apel svim učesnicima u ovom postupku da može doći do ovakvog  ishoda spora, da je pravna argumentacija na strani grada kao i to da se nastavkom izvršavanja spornih presuda može načiniti još veća materijalna šteta, kako po penzionere tako i po budžet grada Vršca”, ističe Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca. „Uprkos tome osnovni sud u Vršcu i viši sud u Pančevu ipak su doneli takve odluke kojima je do danas gradu Vršcu prinudnom naplatom ukupno naplaćeno 17 miliona dinara.”

Mnogo je advokata zastupalo vršačke penzionere i stiče se utisak da su u ovom slučaju na dobitku jedino oni i sudski izvršitelji. 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar