„Računaj na podršku” u Kragujevcu

U Kragujevcu će biti organizovane besplatne obuke i radionice, do kraja 2019. godine, kao podrška reformi korporativnog finansijskog izveštavanja.

Posle Beograda i Niša, projekat „Računaj na podršku” predstavljen je i u Kragujevcu i izazvao je veliko interesovanje revizora i računovođa, koji će imati organizovanu besplatnu obuku za primenu računovodstvenih i revizorskih standarda, kao i edukaciju o značaju pouzdanog i kvalitetnog finansijskog izveštavanja.

Zahvaljujući sveobuhvatnosti i stručnoj ekspertizi projekta, računovođama i revizorima će biti omogućeno bolje razumevanje računovodstvenog okvira za izveštavanje, kao i sastavljanje kvalitetnijih finansijskih izveštaja.

Već postoji veliko interesovanje za projekat, što je potvrda i pokazatelj koliko revizorska i računovodstvena struka želi da se usavršava, da radi na sebi i da nadograđuje znanje neophodno kako bi se realizovali kvalitetniji finansijski izveštaji.

„Projekat je posebno važan je otvara prostor malim i srednjim preduzećima da kroz primenu različitih standarda budu konkurentniji na različitim tržištima”, ističe Miro Smolović iz kompanije PWC Srbija.

Do kraja 2019. godine biće organizovan veliki broj besplatnih interaktivnih radionica širom Srbije na kojima će polaznicima biti pokazana primena konkretnog standarda, kao i najčešće dileme i greške koje se tom prilikom prave.

Edukacija svih polaznika ove obuke koja će se sprovoditi širom Srbije važna je ne samo za računovođe i revizore, već posredno i za privredu.

„Jedino kroz učenje i širenje znanja i iskustava možemo da odgovoroimo savremenim promenama u poslovanju i omogućimo tačnije i kvalitetnije finansijske izveštaje”, kaže Vojkan Zdravković, zamenik rukovodioca Odseka za računovodstvo i reviziju u Ministarstvu finansija Republike Srbije.

Polaznici će imati mogućnost da sa iskusnim predavačima, ekspertima u oblasti Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI) i Međunarodnih standarda revizije (MSR), kroz upotrebu savremenih naučnih alata i tehnologija, razgovaraju o svojim problemima u vezi sa primenom konkretnog standarda.

Projekat „Računaj na podršku” predstavlja primer uspešne saradnje privrede i visokoškolske ustanove, gde obe strane učesnicima pružaju odgovarajući spoj teorije i prakse u oblasti Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja i Međunarodnih standarda revizije, objašnjava, kaže prof. dr Lidija Barjaktarović sa Univerziteta Singidunum Beograd:

„To je model celoživotnog učenja pojedinca koji prati aktuelne trendove usavršavanja i sticanja novih znanja i veština kako bi se obezbedila i održala konkrentska prednost na savremenom tržištu rada.”

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво