Kragujevački Radnički ugostio najbolji turski tim

U proteklih nedelju dana, kadeti Radničkog, 2002. godište i mlađi, ugostili su Enku iz Istanbula, najbolji turski tim u toj kategoriji.

Tokom sedmodnevnih priprema, mladi sportisti trenirali su dva puta dnevno, odigrali veliki broj kvalitetnih sparing utakmica i zajedno radili na tehničko-taktičkom usavršavanju.

U ritmu jakih treninga, slobodnog vremena bilo je malo, ali je iskorišćeno za druženje i upoznavanje gostiju sa srpskom kulturom i znamenitostima grada.

Turski trener Ersin Ozdurak, čiji su preci iz Bosne i Hercegovine, istakao je da je prezadovoljan zbog svega što njegov tim nosi sa priprema iz Kragujevca:

„Došli smo u Kragujevac zbog odličnih uslova, sjajnih trenera i kvaliteta ekipe i zaista smo prezadovoljni. Ispostavilo se da nismo pogrešili i da su ove pripreme bile pun pogodak. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, odigrali smo nekoliko kvalitetnih sparing utakmica, što u Turskoj nismo u mogućnosti, jer većinu mečeva rešavamo ubedljivo u svoju korist, a tek nešto manjom razlikom u finalu dobijamo Galatasaraj. Radnički je mnogo bolji od svih turskih ekipa i dosta su nam značile utakmice sa njima, a momci su mnogo toga naučili i od ovdašnjih trenera. Planiramo da produbimo saradnju i da na sličnim akcijama i turnirima radimo i u Istanbulu, ali i da nastavimo da dolazimo u Kragujevac."

Trener Šumadinaca, Dragan Kozomora, složio se da su pripreme bile obostrano korisne, pred početak sezone koji njegove izabranike očekuje za dve nedelje:

„Mnogo su nam značile ove pripreme, jer nam je Enka približna po kvalitetu. Najbolji su tim u Turskoj, imaju 15 reprezentativaca u ovom uzrastu i svakako da smo mnogo toga dobrog izvukli iz desetak utakmica koliko smo odigrali. Već smo dobili poziv da gostujemo u Istanbulu, a najavili su i učešće na našem memorijalnom turniru ‘Nenad Nena Manojlović’, ali i još jedne ovakve pripreme pre toga.”

Sve to govori, rekao je Kozomora, da su pripreme protekle izuzetno dobro, na obostrano zadovoljstvo.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара