Voda na putu do škole

Našem Dopisništvu u Leskovcu obratili su se meštani sela Donjeg Krajinca koji zbog nedostatka kišne kanalizacije imaju probleme na putu do škole. U leskovačkom Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja” za ovaj problem saznali su od medija. Ističu da je reč o nemarnosti meštana i da će za rešavanje problema biti potrebno dosta i vremena i sredstava.

Ovo je jedini put do četvororazredne škole u Donjem Krajincu koju pohađa 32 đaka i predškolaca. Posle svake kiše na asfaltu nastaje jezero dugačko tridesetak metara dubine pola metra. Roditelji, babe i dede svakodnevno strahujući dovode decu u školu.

 

„Mislim da ovo treba da se reši u najskorije vreme, deca ne mogu da idu u školu”, kaže roditelj Bojan Nikolić.

Dragica Nešić, iz Donjeg Krajinca kaže da svako jutro mora da dovede unuče u školu i da ga sačeka da ga vrati, jer može da padne u vodu.

Ko se kako snađe. Pešice se bez čizama ne može. Biciklom ili automobilom. Teško je kažu u svakom slučaju.

„Ne dešava se da stanu kola, ali crkne anlaser. Namokri se anlaser i crkne”, kaže Saša Mustafić, iz Donjeg Krajinca.

U Donjem Krajincu ima 130 domaćinstava. Atmosfersku kanalizaciju nemaju pa se sva voda iz okolnih ulica sliva ovde. Problem su i bedemi koje su postavili pojedini meštani kako bi zaštitili svoje posede, pa voda ne može da otiče.

„Da li su ga ovako ovaj put nisko asfaltirali, jer vidite ovamo je više i onamo je više, a ovde nekako. Šta su ovo radili...”, pita se Milorad Stanisavljević.

Tomislav Živković dodaje: „Mi sami meštani ćemo da iskopamo, samo neka nam odobre da radimo i sredstva”.

Održavanje ovog puta je u nadležnosti Mesne zajednice koja očigledno dugogodišnji problem ne može da reši sama. Očekuju pomoć leskovačkog Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja”.

„Mi smo poslali geometre. Oni su snimili teren i krenuli sa izradom projektno-tehničke dokumentacije kako bismo pribavili odobrenje. Onog trenutka ako budemo dobili odobrenje onda se možda i dese radovi”, kaže Novica Nikolić, direktor leskovačkog JP „Urbanizam i izgradnja”.

Za izgradnju dela kišne kanalizacije i upijajućih bunara potrebno je 1.800.000 dinara. Da li će ta investicija ući u gradski budžet za narednu godinu teško je reći, jer treba rešiti i imovinske odnose i obezbediti sve dozvole za gradnju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи