Ministar Nedimović najavio uređenje vodoprivrednih objekata

O vodoprivrednim objektima mora se voditi računa pre štetnih događaja, rekao je ministar Branislav Nedimović,prilikom obilaska radova na brani reke Busur u Petrovcu na Mlavi.

Tokom obilaska radova na brani reke Busur, koja je u junu pukla i poplavila 20 naselja u opštini Petrovac na Mlavi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović istakao je da je vreme da se o vodoprivrednim objektima vodi računa pre štetnih događaja.

Biće urađena i regulacija vodotokova prvog i drugog reda kako bi se sprečile gotovo redovne poplave u ovom kraju. Radove na brani u vrednosti od 186 miliona dinara finansira Kancelarija za javna ulaganja.

Goran Puzović, direktor JVP „Srbijavode” rekao je da to obuhvata kompletnu rekonstrukciju brana sa njenom promenom funkcionalnih karakteristika:

„Izgradnjom u prvoj fazi 4 pregrade koje će zadržavati mulj i sistemom drugih antierozivnih mera na području koje će obezbediti stabilnost i funkcionalnost ovog objekta. Paralelni sa ovim radimo i regulaciju kroz selo 600 metara.”

„Ima objekata koji nisu ničiji. Imate veštačke akumulacije koje su pravljene da bi navodnjavale prostore u Vojvodini. Ne zna se ko njima gazduje uopšte, ima čak i preduzeća koja su u stečaju. Zato spremamo nove propise koji će sve ove objekte obuhvatiti, država da se stara o njima i da vodi računa o njima”, najavljuje Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво