Krov zgrade u Pirotu prokišnjava, nema dogovora stanara

Zbog stalnog prokišnjavanja, stan porodice Nikolić u ulici Narodnih heroja u Pirotu potpuno je uništen. U zgradi sa ravnim krovom, koja je sagrađena pre pet decenija, probleme imaju i ostali vlasnici stanova na poslednjem spratu. Ipak, skupština stanara nije pristala da popravi krov.

Dovoljan je i manji pljusak da u stanu Desanke Nikolić uslovi za život postanu gotovo nemogući. Sudovi za sakupljanje vode su u svim prostorijama, Ona i njen sin već tri godine žive u vlažnom i memljivom stanu.

„Dok sedim meni voda kaplje za vrat. Ostali stanari neće da čuju. Kažu mi nismo dužni da vam pravimo krov. To je vaš problem”, žali se vlasnica stana. Vlaga je uništila i kompletnu elektroinstalaciju u stanu.

„Osigurači stalno izbacuju. Nama ovde nije sigurno za život. Pregoreo nam je i zamrzivač”, kaže Dragan Nikolić.

Nikolići žive skromno, od porodične penzije. Sredstava za popravku ravnog krova nemaju, a retke su komšije koje žele da pomognu.

„I kod nas isto pomalo prokišnjava. Bio bi red da se popravi krov, zato što niko nije siguran”, kaže njihova komšinica Suzana Grujić.

Profesionalni upravnik ističe da su pre dve nedelje stanari ove zgrade odbili predlog za sanaciju krova. O tome će obavestiti lokalnu samoupravu .

„Moguće je da narede stambenoj zajednici da to uradi. Ako to ne žele onda lokalna samouprava može da to uradi svojim sredstvima, a da kasnije ispostavi račun stambenoj zajednici. Ako i to ne bude, građevinska inspekcija ima pravo da zabrani upotrebu objekta”, objašnjava Srđan Tošić, profesionalni upravnik.

U lokalnoj samoupravi kažu da je rekonstrukcija krova isključivo u nadležnosti vlasnika stanova. Oni su pre pet godina odbili ponudu lokalne samouprave da rekonstruišu krov zgrade. Čeka se odgovor građevinske inspekcije.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи