Talentovane sestre umetnice iz Pančeva

Sestre Marijana i Nevena Gavranović, koje imaju 16 i 14 godina, izdvajaju se od svojih vršnjaka po tome što sviraju nekoliko instrumenata, pišu pesme i komponuju. Njihove radove izdao je Muzički centar iz Pančeva, a promocija je održana u Gradskoj biblioteci.

Iako još uvek devojčice, sestre Marijana i Nevena Gavranović iz Pančeva već su se dokazale kao umetnici, pisci i kompozitori. Obe su osvojile prvo mesto na takmičenju dece kompozitora FEDEMUS, a Muzički centar iz Pančeva, čije su članice, štampao im je četiri knjige, među kojima i zbirku stihova „Šarena korpa”.

„Kad smo bile male, volela sam da je slušam kako svira i na kraju sam odlučila da upišem muzičku školu i tako me poveo taj put muzike. Nas dve zajedno komponujemo, pišemo pesme i ona mi takođe nekad pomaže oko klavira”, kaže 14-godišnja Nevena, koja se ugleda se na stariju sestru.

Obe sestre u muzičkoj školi sviraju klavir, a Marijana još i fagot i tenor hornu.

„Želela bih da upišem Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu za klavir, pa onda za fagot, da predajem fagot i budem korepetitorka svojoj klasi. Neobično je da sviram i klavir i duvačke instrumente, ali ja ih volim, posebno one sa dubokom bojom tona”, navodi Marjana Gavranović.

Profesori imaju samo reči hvale za talentovane devojčice.

„Marijana, koja je starija, više je misaoni tip, ima izraženi poriv stvaranja, dok je Nevena, mlađa, lepršavija, više voli da je na sceni, da bude interpretator”, kaže Boris Matijević iz Muzičkog centra u Pančevu. 

Promocija knjiga sestara Gavranović održana je u Gradskoj biblioteci, a njihove pesme i kompozicije izvodili su drugovi iz škole i Muzičkog centra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво