U Šapcu otvoren Trening centar za obuku nezaposlenih

U okviru projekta Podrške razvoju obrazovanja i zapošljavanja, u Šapcu je otvoren Trening centar namenjen profesionalnom osposobljavanju nezaposlenih. Cilj je da se smanji broj onih koji traže posao i da poslodavci dobiju kvalifikovane radnike.

Operater na Si-En-Si mašinama koje se koriste u većini proizvodnim pogona, jedno je od najtraženijih zanimanja. Za rad na njima, Šapčani će se obučavati u novootvorenom Trening centru.

Pored  kompjuterskih mašina, u šabačkom Trening centru nalazi se i radionica za šivenje i obradu kože. Njeno opremanje finansirala je italijanska kompanija koja u Šapcu šije kožna sedišta za luksuzne automobile.

„Naša kompanija je odlučila da uloži sredstva, zato što mi planiramo da uložimo sredstva, zato što mi planiramo da dupliiramo pogon, samim time, potreba za radnom snagom se uvećava iz dana u dan, iz tog razloga želimo da pomognemo”, kaže Ivana Protić, iz firme „Pasubio”.

Prostor za Trening centar obezbedio je Grad. Radovi i nabavka savreme opreme finansirani su kroz regionalni projekat.

"Austrija spada među najveće investitore u Srbiji, i naše firme su veoma zainteresovane da nastave rad ovde", kaže Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije. „Upravo zbog toga smo zainteresovani za podrušku svim projektima koji imaju za cilj poboljšanje zapošljavanja u Srbiji. Ovakav Trening centar je važan deo tog plana.” 

„Trening centar treba da omogući ljudima iz Šapca da se obuče za neke veštine za koje sad postoji potreba u gotovo svim šabačkim firama. Onaj ko zna, i ko poseduje ove veštine, zarađuje više novca”, ističe Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, posao traži 7.655 Šapčana. U odnosu na isti period prošle godine, nezaposlenost je smanjena za trinaest procenata.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи