Treći Vinter fest u Novom Sadu

I ove godine u centru Novog Sada biće organizovan doček Nove godine. Sinoć je otvoren i Vinter fest, a uskoro se otvara i Ledena šuma.

I ove godine u centru Novog Sada biće organizovan doček Nove godine. Sinoć je otvoren i Vinter fest, a uskro se otvara i Ledena šuma.

"Gde ću za Novu godinu? Pa u Novi Sad. Na Trg slobode. Znam frajera koji peva tu noć", kaže dr Nele Karajlić.

Novogodišnje slovenačko jodlovanje poziv je autora pesme "Pukni zoro", koji će pored dr Karajlića natupiti za doček.

"Voleli bismo da vas ugostimo na dočeku 2019. u Novom Sadu", dodaje Dimitri Filatov, di-džej iz Rusije.

Di-džej dvojac iz Moskve, sa preko sedamdeset miliona pregleda samo jedne pesme na Jutjubu, sa vrha svetskih top-lista, stižu u Novi Sad. Organizatori su najavili i doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, koji će biti organizovan širom grada i tokom dana i uveče.

„Proslavom, ne samo računanjem dva kalendara  - Julijanskog i Gregorijanskog, već i računanjem dva vremena, kao umetnički koncept. Dakle, mi zapravo činimo da Novi Sad predstavimo kao evropski grad", najavljuje Nemanja Milenković, direktor Fondacije "Novi Sad 2021".

Ove godine Novosađani će odbrojavati sekunde do ponoći sa Manjifikom, a sinoć se na Trgu slobode u Novom Sadu otvorio treći Vinter fest, po ugledu na najveće evropske gradove.

Uz vatromet i raspevanu jelku svečano je počelo zagrevanje pred doček, svake večeri u jelci će u 18 časova pevati dečji horovi iz cele Vojvodine, a vikendom se održavaju i besplatni koncerti.

Na više štandova tokom dana prodaje se tradicionalna hrana, kuvano vino, umetničke rukotvorine.

Posetioce će prevoziti "novogodišnji fijaker", a u znak podrške prirodi, prodaju se jelke sa busenom.

Posebna atrakcija je Ledena šuma, koja se otvara sedmog decembra. Klizaće se po stazama Dunavskog parka, koje će i ove godine biti zaleđene, a postavlja se i veliko klizalište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара