Albanci u Preševu i Bujanovcu obeležili Dan zastave

Državni praznik Albanije, Dan zastave, Albanci iz Preševa i Bujanovca, obeležili su isticanjem zastave na zgradama opština, Nacionalnog saveta i kulturno-umetničkim programom.

Pored opštinske i srpske zastave, na zgradi Opštine Preševo, ispred koje se okupilo stotinak građana, istaknuta je zastava Albanije.

„Treba da razmišljamo o budućim generacijama, da im prenesemo mir i ljubav”, naglasio je Šćiprim Arifi, predsednik Opštine Preševo. „Imamo probleme, ali oni ne treba da nas dele, već spajaju kako bismo ih rešili. To je moja želja, da naredne godine rešimo probleme koje imamo.”

I u Bujanovcu je na zgradama Opštine i Nacionalnog saveta postavljena je zastava Albanije.

„Ono što je već nekoliko godina unazad, više od decenije naša politička borba jeste da ukinemo restrikcije koje je država postavila o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, a to je slobodna upotreba našeg simbola u svim institucijama u kojima delujemo”, rekao je Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac.

„Kao Albanci”, ističe Ragmi Mustafi, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, osećamo da je to naša nacionalna zastava, to je isto kao kad pitaš druge da li bi promenili zastavu, to je ono što mi osećamo, historično za nas.”

U sali Doma kulture u Bujanovcu, povodom Dana zastave, organizovan je kulturno-umetnički program.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво