Nagrada za učiteljicu iz Uzdina

Tatjana Romanov je učiteljica u Osnovnoj školi „Sveti Georgije” u Uzdinu, u opštini Kovačica. Iako njeno odeljenje ima samo osmoro đaka, niže uspehe u pedagoškom radu. Prošle godine je dobila nagradu „Najbolji edukator Srbije", a ove godine pokrajinsku nagradu „Dr Đorđe Natošević".

Na času srpskog jezika trećeg razreda u OŠ „Sveti Georgije” u Uzdinu sedi samo osmoro đaka, ali rade pažljivo, slušaju učiteljicu, učionica je ukrašena i puna dečjih radova. Njihova razredna Tatjana Romanov već 22 godine je u prosveti i zasluženo je, sudeći po komentarima učenika, dobila pokrajinsku nagradu za obrazovanje.

„Naša učiteljica je dobra”, kaže Mateja Grosu, „volimo časove sa njom i sviđa nam se.”

„Meni nije težak nijedan predmet, ali ona nam uvek pomaže”, ističe Vanesa Grosu. „Najviše volim srpski.”

Za nagradu, Tatjanu je predložila koleginica Miroslava Kostić, nastavnica srpskog jezika:

„U maloj sredini kakva je naša, imati toliko entuzijazma i želje da svu decu obrazuje je velika stvar. Ona toliko truda i energije ulaže u rad sa decom, i to je toliko važno, da je potrebna nagrada da to i kruniše.”

Škola u Uzdinu je dvojezična, na srpskom i rumunskom jeziku, neguje toleranciju, a to je jedan od segmenata koji su doneli nagradu „Doktor Đorđe Natošević”.

„Moja odeljenja su sa decom iz mešovitih brakova, kolektiv u kome radim je multuetnički, opština takođe, pa je potrebno kod dece razvijati empatiju i toleranciju i poštovati to bogatstvo različitosti”, ističe Tatjana Romanov.

Deo novčane nagrade Tatjana će potrošiti da završi opremanje multimedijalne učionice. Projektor je već kupila, a sada će nabaviti i prateću opremu kako bi časovi bili još bolji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво