Ombudsman u Loznici

Dok čekaju osnivanje institucije zaštitnika građana u svom gradu, Lozničani su razgovarali sa republičkim ombudsmanom Zoranom Pašalićem. Najviše pritužbi bilo je zbog nerešenih imovinskopravnih odnosa.

U pokušaju da svoje višegodišnje probleme sa organima javne vlaste konačno reše, za razgovor za zaštitnikom građana javilo se desetak Lozničana. Pritužbe su se uglavnom odnosile na probleme imovinsko - pravne prirode.

Lazar Kojić iz Banje Koviljače požalio se da od 2013. godine i urgira u gradskoj upravi da se sruši  pečenjara, koja mu je  pod balkonom i pod prozorom. Dobio je danas, kaže,  dobre smernice od zaštitnika.

Obraćali su se Lozničani zaštitniku građana i zbog problema koje grad ima sa opasnim materijama u nekadašnjoj Viskozi i FAK-u. Za deset godina toj instituciji pritužbu je podnelo 390 građana Loznice, što je po rečima ombudsmana malo.

Zoran Pašalić, zaštitnik građana, kaže da je na osnovu problema koje su građani izneli zaključio da treba češće da dolaze. Naime, rešenje njihovih problema zavisi od funkcionisanja institucija u Beogradu, a imajući u vidu ekonomsku situaciju ljudi u Srbiji, svrsishodnije je izaći im u susret na ovaj način.

Nadležni u gradu, kažu, da će već od sledeće godine Loznica imati i gradskog ombudsmana. 

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice rekao je da je toj opštini stalo  da budu  bliži sugrađanima,da u što većoj meri budu u funkciji građana, zapravo njihov servis. Najavljuje da će  Loznica već iduće godine dobiti gradskog ombudsmana.

Do tada, građani koji smatraju da su im uskraćena neka prava, Zaštitniku građana mogu se obratiti pisanim  ili usmenim putem podnošenjem pritužbi. Sledeći grad u kojem će građani i lično moći da porazgovaraju sa ombudsmanom je Subotica.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи