Vranje: Građani predlažu šta će se finansirati iz budžeta

U Vranju će se naredne godine iz gradskog budžeta finansirati i projekti koje predloži većina građana. Predloge mogu dostaviti do 1. decembra, na papiru ili ispunjavanjem upitnika na gradskom sajtu. U skupštinskoj sali održana je javna rasprava o budžetu za 2019. godinu.

Malo je zainteresovanih građana prisustvovalo javnoj raspravi o budžetu grada, u Skupštinskoj sali većinom službenici gradske uprave. Uslužni centar je mesto gde se popunjava upitnik i predlažu ideje. Iako većina ne zna za tu mogućnost, svako ima mišljenje o tome.

Neki smatraju da u svakom stambenom bloku treba da postoji dečje igralište, neki predlažu da se uredi gradski park i da bude više sportskih terena.

Realizacija kapitalnih projekata u Vranju obeležiće narednu godinu, kažu u lokalnoj samoupravi. Završetak obilaznice u Slobodnoj zoni, zgrade pozorišta, komunalnog programa i izgradnje stanova za Policiju i Vojsku. Ali žele da čuju i usvoje neke od predloga građana.

"Potrebno je da održavamo komunikaciju sa građanima i privredom, a ne samo kada dođu izbori, na svake četiri godine, kako bismo što bolje donosili odluke, jer postoji razlika između informacija koje rukovodstvo dobija od službi u gradskoj upravi i stanja na terenu", kaže Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije.

Rok za dostavljanje predloga građana je 1. decembar. Budžet, koji grad obezbeđuje iz sopstvenih prihoda i transfera, za narednu godine je dve milijarde i 100 miliona dinara. Po Zakonu o budžetskom sistemu u obavezi su da do 20. decembra usvoje Odluku o budžetu za narednu godinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво