Kikinda: Zimsko održavanje i seoskih puteva

Od ove zime u Kikindi, sneg će se čistiti i u selima. Za održavanje puteva u tom periodu lokalna samouprava izdvojila je deset miliona dinara.

U Kikindi je sve spremno za zimsko održavanje oko 140 kilometara puteva prvog i drugog prioriteta. Obezbeđena mehanizacija prošla je provere i dobila atest saobraćajne policije, a usvojen je i operativni plan Štaba zimske službe.

"Ove godine je takođe novina da smo deo nekih sredstava opredelili za čišćenje ulica u seoskim mesnim zajednicama. Sada ta količina, ulice i kilometraža, sve to ćemo još videti, ali moći će ljudi koji žive u seoskim mesnim zajednicama da očekuju da će se sem glavne ulice dodatno čistiti pojedine ulice koje su najprometnije", objašnjava Milivoje Linjački, komandant Štaba zimske službe Kikinda.

Zimsko održavanje na teritoriji grada Kikinde šestu godinu poverava se preduzeću "Graditelj NS" i za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno je deset miliona dinara.

"Mi smo apsolutno spremni sa svim našim kapacitetima koje vidite ovde, što se tiče kamiona svi su spremni, mehanizacija, utovarivači, grejderi, buldozeri, sve ono što nam je po planu operativnom zimske službe. Takodje,mi smo spremni da angažujemo dodatna sredstva. Sve ove mašine koje vidite ovde mi imamo u još većem broju i ne daj bože nekog lošeg vremena - mi smo spremni", kaže odgovorni izvođač radova Zoran Bjelan, "Graditelj NS".

Na lageru trenutno ima oko 50 tona, a kako bi se u potpunosti spremno dočekali snegovi izdat je nalog za nabavku dodatnih 100 tona soli i drumske rizle.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи