Izgradnja pijace u Beloj Crkvi

U Beloj Crkvi gradi se nova pijaca, kao deo projekta koji ta Opština realizuje u saradnji sa Oravicom iz susedne Rumunije.

Objekat površine 2.000 kvadratnih metara niče na mestu starog "zelenjaka", a finansira se sredstvima IPA fonda, u okviru prekograničnog projekta, vrednog 954.000 evra. To su ujedno I najveća sredstva kojoj su Beloj Crkvi ikada odobrena iz EU fondova.

"Za nas kao lokalnu samoupravu to je istorijski pomak", kaže Gordana Timotijević, iz Kancelarije za LER, "a najveća radost zbog ovog projekta je to što će koristiti krajnjim korisnicima, našim poljoprovrednim proizvođačima, preduzetnicima i građanima koji kupuju na belocrkvanskoj pijaci.

Nova zatvorena pijaca imaće 120 tezgi, 8 lokala, deo sa rashladnim vitrinama, biće klimatizovana. Dok traje izgradnja, pijačari su privremeno izmešteni na drugi kraj pijace i kažu jedva čekaju da se usele u novi prostor.

U lokalnoj samoupravi najavljuju da će se tezge na novoj pijaci izdavati po istim cenama, koje su sada aktuelne, dok bi rentiranje rashladnih vitrina moglo da bude i jeftinije a da prodavci neće imati nikakvih dodatnih troškova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи